Українцям пропонують зіграти в онлайн-гру про місцеві вибори

2003 0
Громадська організація «Інтерньюз-Україна» спробувала у жартівливій та ігровій формі зобразити виборчу кампанію, а також заплутаність виборчого законодавства.
фото: www.akcent.org.ua, tsn.ua, www.youtube.com, electua.org

фото: www.akcent.org.ua, tsn.ua, www.youtube.com, electua.org

Гру зроблено у простому форматі «стрілялки» на платформі Adobe Flash. Гравцю пропонують роль кандидата в депутати місцевих рад. Кожен рівень зображує або норму із закону, або особливу рису цьогорічних передвиборчих перегонів. Гравець, залежно від рівня, має або набрати жінок у свій передвиборчий список, або злити компромат на однопартійця, або встигнути викупити рекламні площі у конкурентів.

Попри певний сарказм гри, організатори задумували її як мотиваційний інструмент. «Основна ідея – не замовчувати неоковирності закону і самої кампанії, а навпаки, зробити їх видимими. І показати, що вони жодним чином не заважають виборцям робити власний свідомий вибір», – говорить Програмний директор «Інтерньюз-Україна» Андрій Кулаков.

Гра закінчується закликом: «Нехай правила виборчої гри заплутані і чудернацькі. Нехай підрахунок складний. Нехай правила політики іноді цинічні й нещирі. Але нам треба грати в цю гру. І нам в цій грі відведена головна роль. Роль виборця. Ми маємо скористатися нагодою привести до влади достойних і гідних людей, яким ми зможемо довірити будувати наше маленьке затишне щастя. І яких ми потім будемо контролювати. Зустрінемося на виборчих дільницях 25 жовтня 2015 року».

Сторінка із грою – ТУТ.

Гра також містить посилання на відео-ролик, що вже в серйозній манері розтлумачує всі особливості місцевих виборів цього року. Пропонуємо вам переглянути його також.

Джерело: сайт ГО «Інтерньюз-Україна»

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!