Політична реклама

Українцям придумали новий тариф - за переробку сміття

1112 0
В Україні планується запровадити новий тариф для населення - за переробку сміття. Про це, відповідаючи на запитання кореспондента «Коментарів», на прес-конференції повідомив голова Держагенства з інвестицій та нацпроектів Владислав Каськів.

На прес-конференції йшлося про нацпроект «Чисте місто», який, зокрема, передбачає будівництво заводів з переробки сміття. Для початку - в 10 містах.

Каськів підкреслив, що концепція нацпроекта «Чисте місто» передбачає не тільки будівництво заводів, а й побудову цілого «ланцюжка» для вирішення питання з відходами в Україні.

У тому числі, за словами Каськіва, планується введення нового тарифу на переробку сміття.

«Фактично мова йде про введення в Україні нового тарифу на переробку сміття», - сказав Каськів.

На уточнююче запитання, яким може бути цей тариф, Каськів зазначив:

«Це залежить від багатьох факторів. По-перше, це має бути закріплено законодавчо. Зараз я не можу сказати, яке рішення прийме законодавець: чи це буде одна комісія, яка регулюватиме ці тарифи центральна, або ця функція буде передана на місця. Друге питання - за якими принципами будуть формуватися ці тарифи».

«Їх (тариф за переробку сміття - ред) не можна не вводити тому, що інакше ми потонемо в смітті», - додав глава Держагенства.

При цьому Каськів озвучив попередні цифри:

«Я не хочу сьогодні називати конкретні цифри, але фактично, за нашими попередніми аналізами діапазон може бути від 30 до 55 доларів за тонну. Залежно від місця, міста, умов, технології переробки і т. д. У принципі це дуже нормальний тариф виходячи зі світової практики. Він у кілька разів нижчий, ніж в інших країнах», - сказав Каськів.

Джерело: Коментарі

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!