Українцям відкрили онлайн-доступ до земельного кадастру

3138 0
Держслужба з питань геодезії, картографії та кадастру спільно з Держагентством з питань електронного урядування презентували нові електронні послуги у земельній сфері. Громадяни України отримали можливість ознайомитися з інформацією про власників та користувачів земельних ділянок в режимі онлайн, – повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.
Фото: misto-market.com.ua, agronews.ua, obozrevatel.com

Фото: misto-market.com.ua, agronews.ua, obozrevatel.com

Кабмін відкрив інформацію про власників земельних ділянок. Нова електронна послуга у земельній сфері доступна через Публічну кадастрову карту map.land.gov.ua. Обов’язковою умовою отримання доступу до інформації є електронна ідентифікація заявника – з використанням електронного цифрового підпису або альтернативної схеми ідентифікації BankID (ідентифікація через банківську картку).

Інформаційна система автоматично опрацьовує запит та надає відомості про права власності на землю та дату їх набуття. Інформація надається на безоплатній основі.

Нагадаємо, лише 2 візити до органів державної влади для оформлення земельної ділянки та 4 місяці на проходження усіх процедур – так планують реформувати та спростити земельні відносини в Україні на державному рівні. 23 вересня на виїзному засіданні Кабінету Міністрів у Полтаві було представлено пакет реформ, спрямованих на розвиток земельних відносин в Україні. 

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!