Україну чекають «значущі перемоги» та якою буде ціна на хліб і картоплю. Підсумки доби

1367 0
Нині 19 жовтня та 238 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Повітряна тривога – Куди прилетіло. Сигнал тривоги на Львівщині пролунав о 08:22, відбій – о 10:02. Росіяни завдали удару зі стратегічної авіації з району Каспійського моря.

На Житомирщині було чути декілька вибухів. Окупанти двічі влучили в об’єкт енергозабезпечення.

У Києві зафіксували три удари в енергетичний об’єкт на лівому березі столиці. У Деснянському районі, пошкоджені об’єкти інфраструктури, киян закликали економити електроенергію та воду. Згодом стало відомо, що через обстріл загинули троє людей. Це – співробітники одного з об’єктів критичної інфраструктури.

На цю ж тему: У Києві повністю відновили електропостачання після ранкових обстрілів

Удар дронами-камікадзе по Києву 17 жовтня

У місті Дніпро – 2 прильоти по енергетичній інфраструктурі. Серйозні пошкодження.

Над Чернігівщиною Сили протиповітряної оборони збили російську крилату ракету.

Ситуація на фронті. Новий командувач російською армією в Україні Сергій Суровікін не виключає ухвалення «непростих рішень» щодо окупованого Херсону. Він зізнався, що обстановка напружена – українська армія прориває його оборону. Одночасно гауляйтер окупованої частини Херсонської області Володимир Сальдо оголосив про «організоване переміщення цивільного населення» з правого берега окупованої Херсонщини на лівий.

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов вважає, що до кінця року українські захисники просунуться значно вперед, на Україну чекають значущі перемоги».

Цитата дня: «До кінця року ми ще просунемось вперед значно, це будуть значущі перемоги, ви скоро це побачите…Я сподіваюся, що це може бути Херсон.

У кінці весни це все має закінчитись. До літа все має завершитися. Для початку – вийдемо на кордони 1991 року.

Після завершення війни почнеться дуже серйозний політичний процес, пов’язаний зі змінами в нинішній рф: від росії від’єднаються певні регіони… Москва виплачуватиме репарації нам, це все їх чекає, це призведе до зміщення певного економічного центру рф на нашу територію… тобто там багато дуже кроків».

Фото: Українська правда

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Огірцеве і Дворічну Харківської області; Білогорівку – на Луганщині; Новокалинове, Майорськ, Одрадівку, Нью-Йорк, Новомихайлівку, Невельське, Опитне та Мар’їнку – Донецької області.

Окупанти намагаються приховати переміщення військової техніки та особового складу. Зокрема, для цього у Таврійську та Новій Каховці блокують мобільний зв’язок та інтернет.

Росіяни грабують музеї, спалюють українську літературу та підручники.

Акцент дня: Хліб може подорожчати на 50%, а от картоплі маємо вдосталь, – експерт аграрного ринку.  Війна вплинула на все у нашому житті, зокрема й на вартість того, що споживаємо. Що відбуватиметься з цінами на найважливіші продукти харчування, чим варто запасатися, чого бракує, а чого, навпаки, в надлишку, Tvoemisto.tv розповів експерт аграрного ринку, ексначальник головного управління сільського господарства та продовольства ЛОДА Іван Стефанишин.

Чому це важливо? Є багато рекомендацій щодо різних небезпек, створюваних росією. Але збирати, купувати щось мішками, створювати ажіотаж, проблему з цього не варто. Наразі не маємо аж таких проблем, які спричинили б дефіцит певних продуктів. Можна хіба що зробити деякі запаси круп, які довго зберігаються, продуктів швидкого приготування, а також мати сіль, цукор, борошно, соняшникову олію, печиво, сухофрукти тощо.

Ключові події:

1. Як львів’яни економлять електроенергію. Поради і правила. Tvoemisto.tv розпитало у жителів Львова, чи почали вони економити електроенергію та чим запаслися на випадок зникнення світла;

2. ПЦУ дозволила цього року проводити Різдвяне богослужіння 25 грудня. Дозвіл надали «там, де для цього існують пастирські обставини та засвідчується бажання вірних»;

3. Стало відомо, за яких умов надаватимуть громадянство України.  Нардепи вже підтримали відповідний закон в першому читанні;

4. «Львівтеплоенерго» хоче придбати дрова на 20 мільйонів гривень. Для львівських ТЕЦ мають поставити 13 тисяч кубометрів деревини;

На цю ж тему: «Львівелектротранс» купив на майже 400 тисяч грн метал для «буржуйок»

5. Львів’ян попереджають про погіршення погоди. Сильні пориви вітру очікуються упродовж всього дня.

Фоторепортаж дня: Перший день роботи McDonald's у Львові. Після 8-місячної паузи заклади швидкого харчування відновили роботу. Зранку десятки львівʼян вже очікували на відкриття закладу. Ресторани ж відкрились після завершення ракетної небезпеки.

Благодійність Львова: Оптичний приціл та вантажні авто. Що потрібно сьогодні для нашої перемоги. Tvoemisto.tv підготувало підбірку ініціатив від організацій, фондів чи просто небайдужих, які збирають необхідне для потреб військових.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!