Україну очікує рекордний врожай картоплі і зниження вартості цього продукту

1177 0

  На думку експертів агентства «АПК-Інформ», цьогорічний врожай картоплі може стати рекордним в історії України. Цього місяця агентство підвищило прогноз врожаю картоплі, згідно з яким надлишок картоплі на ринку України може перевищити 1 мільйон тон, досягнувши рекордної позначки 19 млн тонн врожаю.

   Надлишок картоплі, ймовірно, буде і на Львівщині, - повідомив «Твоєму місту» керівник відділу маркетингу ОРСП «Шувар» Євген Мокрий. Так, у Львівській області очікують на 100-150 тонн картоплі більше, ніж минулоріч. «У зв’язку з тим ми прогнозуємо два варіанти того, як змінюватимуться ціни на картоплю у вересні-жовтні цього року. Перший – що ціна «вирівняється» і буде в межах 2,00 грн за 1кг картоплі (за умови, якщо до середини вересня буде реалізована основна маса хорошої "товарної" картоплі), і другий – що ціна буде складати 1,50 – 1,40. Це – якщо встигнуть вчасно викопати, і, якщо не заважатимуть дощі. Якшо не встигнуть викопати – тоді слід очікувати в межах 2 грн. Не зважаючи на те, що урожай може бути великим». 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!