Україну внесли до списку країн, із якими ЄС вводить безвізовий режим

5501 0
Профільний комітет Європарламенту схвалив безвізовий режим для України.
фото: photofact.in.ua, facebook

фото: photofact.in.ua, facebook

Після схвалення ключового комітету питання безвізового режиму буде поставлене на голосування в Європарламенті. Потім – рішення Євроради, – пише Дзеркало тижня.

Комітет Європейського парламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ проголосував за внесення України до списку країн, з якими Євросоюз вводить безвізовий режим. Члени комітету відхилили всі поправки, внесені до позитивної доповіді євродепутата з Болгарії Марії Габріель (Європейська народна партія) щодо українського питання.

Читайте також: Із жовтня українцям не продовжуватимуть дію закордонних паспортів

Після успішного голосування за доповідь і мандат, Європарламент повинен буде затвердити склад переговорної команди, яка буде вести переговори з Єврокомісією та Європейським Радою. Групу переговірників ЕП очолить британський депутат Клод Мораес. До її складу також увійде доповідач по Україні Габріель.

Нагадаємо, що 20 квітня Європейська комісія надала Європарламенту і Раді ЄС пропозиції щодо лібералізації візового режиму з Україною. 26 серпня віце-прем'єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе сказала, що остаточне рішення ЄС про надання Україні безвізового режиму очікується в жовтні.

Опублікувала Юлія Сабадишина
 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!