Україна може отримати статус кандидата на вступ до Євросоюзу в червні цього року, – Ольга Стефанішина

1448 0
В уряді України заявляють, що статус кандидата є частиною «нашого одужання і перемоги над росією».
Фото: capital.ua

Фото: capital.ua

Україна може отримати статус кандидата на вступ до Євросоюзу в червні. Про це сьогодні, 9 квітня, у Twitter написала віцепрем’єрка з європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

Читайте також: «Є всі ознаки геноциду українського народу», – Директорка «Території терору»

«Україна отримала анкету для членства в ЄС. Ми вже зробили велику підготовчу роботу, тому готові діяти швидко. Очікуємо на отримання статусу кандидата в червні», – йдеться у повідомленні.

Віцепрем’єрка додала, що статус кандидата є частиною «нашого одужання та перемоги над російським агресором, який хоче змінити демократичний курс України».

У червні заплановане проведення саміту лідерів Європейського Союзу, на якому може бути ухвалене рішення щодо України.

Додамо, що президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн учора, 8 квітня офіційно передала президенту Володимиру Зеленському опитувальник, заповнення якого є необхідним кроком для надання Україні статусу кандидата в ЄС.

Читайте також: Зеленський підписав заявку на вступ до Євросоюзу

Додамо, що голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що заявку України про вступ до Євросоюзу подадуть до Європейської Ради вже цього літа.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!