Укравтодор пропонує вдосконалити норми будівництва доріг. На які зміни очікувати

1409 0
За основу взяли концепцію VisionZero. Її мета – зведення цифри смертності на дорозі до нуля завдяки продуманій системі безпеки.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Розвиток дорожньої галузі вимагає оновлення Державних будівельних норм, зокрема і в напрямку підвищення безпеки учасників дорожнього руху. Про це повідомляє пресслужба Укравтодору. Так, головний державний дорожній науково-дослідний інститут країни «ДерждорНДІ» розробив проєкт Зміни №2 ДБН В.2.3-4:2015 «Автомобільні дороги. Частина I. Проєктування. Частина II. Будівництво», який пропонує:

  1. Оновити деякі вимоги до автомобільних доріг: прописують нові вимоги щодо мінімальної товщини шарів дорожнього одягу, смуг руху для аварійної зупинки, пішохідних переходів, дорожніх огорож тощо.
  2. Заборонити ліві віднесені повороти на дорогах вищих категорій, крім пересічень з незначною інтенсивністю руху (до 20 тис. авт/добу)
  3. Передбачити влаштування пішохідних переходів в різних рівнях на дорогах І категорії
  4. Обов’язкове освітлення автомобільних доріг міжнародного значення І категорії з інтенсивністю руху понад 30 тис.авт./добу
  5. Модернізаціюю проєктування транспортних розв’язок. Розробили таблицю, що поділяє їх на класи відповідно до категорій доріг на перехрещеннях і перемиканнях, а також інтенсивності руху на них.

У новому ДБН хочуть надавати варіанти улаштування перехідно-швидкісних смуг в залежності від різних умов пересічення потоків. За основу взяли концепцію VisionZero. Її мета – зведення цифри смертності на дорозі до нуля завдяки продуманій системі безпеки.

Читайте також: Естакади та шумовідбивні екрани. Якою буде північна об’їзна Львова

Станом на сьогодні документ схвалили на засіданні Науково-технічної ради Міністерства розвитку громад та територій та направили на погодження у відповідальні Міністерства.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!