Проект українців - у фіналі конкурсу NASA: як проголосувати?

1694 0
Український проект літака для пересування поверхнею Марса став лідером світового Хакатона NASA SpaceApps Challenge 2016. Нині ще триває голосування долучитись до голосування зможе кожен.
фото: netnewz.ru

фото: netnewz.ru

У неділю, 15 травня, завдяки фантастичній кількості голосів, українській команді MarsHopper вдалося вийти у фінал наймасштабнішого хакатону NASA - SpaceApps Challenge.

Учора, 16 травня, стартувало фінальне голосування, яке триватиме 4 дні і звершиться 21 травня опівночі.

Молоді студенти і вчені запропонували оригінальну ідею польотів над Марсом – проект літака, який може за півроку вивчати цю планету і заряджається просто від крижаної поверхні. Моделі літаків команда винахідників зробила з пляшок і пінопласту. Сухого льоду, палива, повинно бути вдосталь на Марсі. З нього планують шляхом хімічної реакції вивільняти газ. Його тиск і забезпечить роботу пристрою. Тестові польоти розробки пройшли успішно. Розроблена комп'ютерна модель цього літака. На Марсі він час від часу буде спускатися на лід і черпати його. Ізотопи всередині розтоплять лід.

Українці були обрані із 128 команд з усього світу в 25 кращих у категорії "Вибір людей". Лідером голосування став проект Martian Oasis з Бангладеш (8422 голосів). Друге місце у македонського проекту Avis (8364 голосів). Український проект MarsHopper посів третю сходинку, набравши 8216 голосів. Наразі триває фінальне голосування за кращий з п'яти проектів.

Щоб підтримати українську команду, потрібно:

1. Зареєструватися на сайті змагань https://2016.spaceappschallenge.org/auth/register/

2. Проголосувати на сторінці проекту: https://2016.spaceappschallenge.org/challenges/tech/jet-set-mars/projects/mars-hopper

За матеріалами: tsn.ua, Громадське

Опублікувала Мар’яна Федина

ТЕГИ: NASA

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!