Укрпошта почала приймати цифрові документи у додатку «Дія»

1801 0
Верифікація клієнта відбувається за лічені секунди шляхом зчитування індивідуального цифрового штрихкоду.

Укрпошта запустила можливість використовувати додаток «Дія» для пред’явлення документів при отриманні посилок, йдеться на урядовому порталі.

За словами міністра інфраструктури України Владислава Криклія, пред’явлення клієнтами цифрових документів через додаток «Дія» здійснюватиметься у всіх комп’ютеризованих відділеннях Укрпошти. З їх допомогою можна отримати всі внутрішні та міжнародні відправлення, листи тощо без післяплати або з післяплатою на суму до 5 тис. грн. З наступного року в планах Укрпошти прибрати і це обмеження.

Читайте також: У додатку «Дія» з'явилися нові послуги для ФОПів. Перелік

Верифікація клієнта відбувається за лічені секунди — шляхом зчитування індивідуального цифрового штрихкоду, який генерує застосунок «Дія» для кожного окремого електронного документа користувача.

Довідково.

Додаток «Дія» – це веб-портал і однойменний мобільний додаток, які є частиною проекту «держава в смартфоні» Міністерства цифрової трансформації України.

Для того, щоб надати українцям можливість отримувати послуги від держави в режимі онлайн замість того, щоб годинами вистоювати черги до кабінетів чиновників. Йдеться про отримання довідок, виписок і даних від різних держвідомств і реєстрів, подання пакетів документів для ініціації різних процесів: відкриття/закриття ФОП, оформлення допомоги з безробіття тощо. Завдання «Дія» – зробити процес надання цих послуг швидким, прозорим і позбавити людей від непотрібної бюрократії.

В «Дія» також зберігаються електронні копії таких документів, як закордонний паспорт, ID-картка, студентський квиток, водійські права, техпаспорт. Вони є повноправними копіями пластикових оригіналів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!