Укрпошта випустила марки на захист карпатських лісів. Фото

1300 0
Цьогоріч поштову марку «Крик Карпат» Укрпошта також представила на міжнародному конкурсі PostEurop.
фото укрпошти

фото укрпошти

Укрпошта представила поштові марки «Крик Карпат» та «Вбивчі коліщата» на захист прадавніх карпатських лісів та зникаючих видів тварин. Таким чином хочуть привернути увагу громадськості до екосистеми Карпат, яку знищують загрозливі темпи незаконної вирубки дерев.

Як повідомляє пресслужба компанії, поштова марка «Вбивчі коліщата» зображує залізні механізми, що знищують ліси, а марка «Крик Карпат» демонструє силует ведмедя, який благає про допомогу. Це – найбільший хижак гірських лісів Українських Карпат, популяція якого щороку скорочується. Їхня авторка – юна художниця, студентка Ольга Сімоненко. 

Поштові марки надруковані офсетним способом із пантоною фарбою з ефектом флуоресцентного світіння. Тираж кожної марки становить 100 тисяч примірників, блоку – 8 тисяч, буклету – 6 тисяч, кожної листівки – 3 тисячі примірників. Номінальна вартість кожної марки – Z (1$).

Цьогоріч поштову марку «Крик Карпат» Укрпошта також представила на міжнародному конкурсі PostEurop на визначення Найкращої поштової марки Європи 2021, темою якого є «Національна природа на межі зникнення». Проголосувати за українську марку можна до 9 вересня на сайті PostEurop, а результати організатори оголосять у жовтні.

Читайте також: Унікальні вітражі Львова з'явилися на поштових марках. Фото

До слова, у 2019 ррці українські поштові марки на тему «Птахи»: «Лелека білий» та «Соловейко східний» авторства Наталії Кохаль здобули золото у конкурсі «Найкраща поштова марка Європи 2019 – вибір колекціонера».  У 2020 році українська поштова марка на тему «Давні поштові маршрути» «Листоноша Федір Фекета» авторства Ірини Медведовської виборола срібло у конкурсі «Найкраща поштова марка Європи 2020 – вибір журі».

Для довідки

Букові праліси і давні ліси Карпат України та інших країн Європи є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО (2017 р.). За даними ОН ліси українських Карпат зникають із загрозливою швидкістю через незаконну вирубку. Це вже призвело до зміни клімату, і як наслідок – масштабних повеней, підтоплень сіл і доріг, руйнування мостів. І ще знищується унікальна екосистема, що є одним із чинників, який впливає на формування клімату України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!