Укриття на зупинках та посилення охорони шкіл. Головні новини Києва

1897 0
Дайджест новин за 29 вересня.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Укриття на зупинках громадського транспорту 

У межах зупинок наземного громадського транспорту в Києві планують встановити конструкції цивільного захисту з метою створення укриттів для пасажирів під час повітряної тривоги. Відповідний проєкт рішення підтримали депутати Київської міської ради на засіданні постійної комісії міськради з питань транспорту, зв'язку та реклами. 

Проєктом рішення передбачено доручити Департаменту транспортної інфраструктури КМДА спільно з КП «Київпастранс» протягом одного місяця розробити перелік місць із найбільшим скупченням пасажирів задля створення фонду укриттів в межах зупинок наземного громадського транспорту в Києві.

Банківська картка у транспорті 

Невдовзі в столиці можна буде розраховуватись банківською карткою. Для оплати банківською карткою та карткою «Київ Цифрового» працюватиме один валідатор. Працюватиме це максимально просто – достатньо прикласти банківську карту, в якій є послуга PayPass, або гаджет із функцією безконтактної оплати до валідатора та сплатити за маршрут.

 «Муніципальна охорона» у школах

Комунальна організація «Муніципальна охорона» забезпечуватиме охорону всіх столичних шкіл. Таке рішення було прийнято міською владою, аби посилити безпеку в навчальних закладах Києва. 

Нова система оповіщень

Нова система оповіщень, яку тестували, повідомлятиме про загрози, які небезпечні для життя людини. Сповіщення стосуватимуться абсолютно різних загроз: від метеорологічних явищ (буревії, лісові пожежі) до хімічних загроз, якщо поруч є хімічні підприємства, на яких сталися викиди.

Затримання колаборанта

СБУ затримала колаборанта, якого росіяни призначили керувати окупованим селом Димер у Київській області. За даними спецслужб, він забезпечував пальним військову техніку загарбників, налагодив постачання газу, електроенергії і продуктів до місць базування ворога. Крім цього, він брав участь у допитах незаконно ув’язнених громадян. Окупанти «вибивали» з них інформацію про місця дислокації підрозділів Сил оборони і адреси проживання учасників АТО.

Наразі підозрюваний знаходиться під вартою.

Демонтаж постраждалих від російських атак будинків у Ірпені

В Ірпені почався демонтаж будинку на Гостомельському шосе, 12-14-16, який першим постраждав від ворожого авіаудару. Його першим і демонтують. За словами мера міста Олександра Маркушина, планується завершити роботи та вивезти все будівельне сміття за тиждень. Далі – розробка проектної документації на нове будівництво та пошуки фінансування на нього. 

Збитки інфраструктурі на Київщині 

Під час повномасштабної війни росії проти України інфраструктурі села Макарів на Київщині завдано збитків на $133,5 млн. Оцінка втрат села Макарів здійснювалася на основі даних через оцифрування високоточних знімків з дронів. На сьогодні це найточніші дані оцінки збитків населеного пункту. 

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!