У Львові пропонують будувати укриття під дитячими майданчиками

1599 0
Укриття, які зараз є у школах, використовують також як громадські, однак школярі та мешканці Львова повинні мати окремі сховища.
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Фото ілюстративне, з відкритих джерел

Голова комісії освіти та науки Львівської міської ради Вікторія Христенко стверджує, що у Львові тотальна проблема з укриттями, а добудовувати їх потрібно під дитячими майданчиками. Про це вона розповіла під час дискусії Tvoemisto.tv на тему «Якою буде освіта у школах Львова у час війни».

Читайте також: Важливо повернути дітей за парти. Лілія Гриневич про освіту та безпеку учнів під час війни

Як приклад Вікторія Христенко бере до уваги школи у Сихівському районі міста, де є 18 шкіл, у кожній з яких навчаються близько 1000 дітей, а укриття в кожній з таких шкіл має типовий проєкт. В такому укритті може перебувати до 700 людей одночасно.

«Цю проблему можна було б вирішити методом розподілення дітей у дві зміни, але всі мешканці Сихова спускаються у ці укриття.  Громадських укриттів немає ні на Сихові, ні на Левандівці, ні в центрі Львова. Нам треба терміново зайнятися розбудовою, і ми, як місто, не знайдемо на це кошти. Нам треба залучати партнерські програми для допомоги», – каже вона.

За її словами, такі укриття найкраще зараз будувати під дитячими майданчиками, мережа яких у Львові добре розвинена. Їх треба піднімати, викопати котловани, створюючи два виходи, і всіх громадян скеровувати туди, а школи і садочки повинні мати укриття лише для дітей.

Читайте також: Чи повернуться діти за парти, або якою буде освіта у львівських школах на час війни

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv організувало публічну дискусію за участі посадовців, вчителів та батьків на тему «Якою буде освіта у школах Львова у час війни». Учасники дискусії обговорили питання, як і коли у Львові планують налагодити навчальний процес, чи вдасться звільнити приміщення шкіл, щоб діти повернулися до офлайн навчання, і чи місто готове створити безпечні умови для перебування дітей та вчителів.

Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!