Укрзалізниця дозволила перевозити велосипеди в поїздах Інтерсіті. Правила

7764 0
Окремо оплачувати перевезення двоколісного не треба, якщо він запакований за правилами і відповідає нормам перевезення ручної поклажі.
Фото: wallpaper-kid.com

Фото: wallpaper-kid.com

Укрзалізниця дозволила перевозити велосипеди не тільки у нічних поїздах, але й у потягах Інтерсіті та Інтерсіті+. Про це у Facebook повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

«Я поясню: ми є заручниками ситуації, коли швидкісні поїзди спроектовані без технічної можливості для перевезення велосипедів. І це проблема. Але виходимо з ситуації так: велосипеди розбираємо і правильно пакуємо. Окрему плату за перевезення не беремо. Така ж процедура і у нічних поїздах», – пише Євген Кравцов.

Читайте також: Зі Львова до моря курсуватимуть сезонні потяги. Розклад

Він додає, що відповідна телеграма з розпорядженням відправлена в усі підрозділи Укрзалізниці.

У прес-службі Укрзалізниці пояснюють, що безкоштовно можна провозити велосипед у вигляді ручної поклажі лише у розібраному вигляді і за умови, що його вага не перевищує 36 кг, а сума габаритів – 200 см. Якщо велосипед в такому вигляді перевозиться як надлишок ручної поклажі, то це коштуватиме половину вартості квитка власника двоколісного.

Інфографіка: Магістраль

Також зазначається, що велосипед у нічних швидких потягах та в потягах категорії Інтерсіті можна перевозити в розібраному вигляді за умови, що для цього є місце.

У регіональних поїздах за перевезення велосипеда потрібно заплатити як за надлишок ручної поклажі вагою 20 кг. А в приміських потягах велосипед можна перевозити у зібраному вигляді, але в тамбурі чи у спеціально передбачених для цього місцях і за повну вартість квитка.

Перед посадкою в потяг потрібно оформити платіжну квитанцію та розібрати і запакувати велосипед.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!