Укрзалізниця хоче підвищити ціни на квитки для пасажирів

2033 0
Зараз, каже Євген Кравцов, вартість пасажирських перевезень не відповідає навіть собівартості.
ілюстративне фото: Новое время

ілюстративне фото: Новое время

Голова правління Укрзалізниці Євген Кравцов анонсував переговори з державою щодо цін на пасажирські перевезення. Про це він розповів в інтерв’ю Уніан.

Читайте також: Укрзалізниця збільшила термін попереднього продажу квитків

За словами Євгена Кравцова, попри великий попит, пасажирські перевезення залишаються збитковими.

«Це говорить про неправильну модель. У нас високий попит, але при цьому низькі ціни, які не покривають собівартість перевезень. Не говорячи про капітальні вкладення. З цим потрібно щось робити. Тому ми піднімаємо питання на рівень держави – нам потрібно переходити на модель договору з публічних послуг. Це означає, що Укрзалізниця повинна надавати послуги державі не нижче собівартості, що дозволить збільшити парк і зробити послугу з перевезень беззбитковою для компанії», – каже Євген Кравцов.

Читайте також: Укрзалізниця обмежила перевезення ручної поклажі

Він додав, що, згідно з ухваленою Кабміном стратегією розвитку Укрзалізниці, до 2023 року має бути вирішено питання субсидування пасажирських перевезень на рівні держави. 

Також стратегія передбачає підвищення рівня ефективності роботи компанії: зменшення затрат, зокрема, на пасажирські перевезення. Також ідеться про оптимізацію фонду заробітної плати Укрзалізниці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!