Ірпінь на Київщині отримає кілька спецвагонів для тимчасового проживання людей

1080 0
Це спеціальні вагони, які призначені для проживання, вони будуть з душовими кабінами і вагоном-рестораном.
Зруйнований будинок в Ірпені. Фото: з відкритих джерел

Зруйнований будинок в Ірпені. Фото: з відкритих джерел

«Укрзалізниця» надасть Ірпеню кілька вагонів для тимчасового проживання людей. Про це повідомляє міський голова міста Олександр Маркушин, передає Big Kyiv.

«Це не звичайні вагони. Це спеціальні вагони для проживання – з душовими кабінами, вагоном-рестораном. Я думаю, ми зможемо там тимчасово поселити до 150 людей, які зараз не мають де жити, але хочуть повернутися в Ірпінь», – пояснює він.

Крім того, 11 травня в Ірпені на території санаторію «Дубки» почало роботу перше наметове містечко для людей, які втратили своє житло. Наразі облаштовано 70 місць у наметах і ще 120 у кімнатах санаторію. Також організували роботу медпункту та їдальні. Перші ірпінці, які досі були змушені жити у сирих підвалах, вже переселилися до цього тимчасового житла.

Читайте також: У Києві вночі горів кінотеатр

Зазначимо, що за словами Маркушина, в Ірпені після російських обстрілів не підлягають відновленню 37 багатоквартирних будинків. Якщо будинок не підлягає для проживання, то будуть ухвалювати рішення про його демонтаж. На сьогодні є 17 багатоповерхових будинків на демонтаж, а це – до 1500 квартир.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!