Укрзалізниця обіцяє за рік збудувати залізничну колію зі Скнилова до Мостиськ

2959 2
Зі Львова до Кракова можна буде доїхати за 3,5 год.
Фото: Євген Кравцов

Фото: Євген Кравцов

«Укрзалізниця» планує за рік збудувати залізничну дорогу зі Скнилова до Мостиськ. Про це заявив керівник АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

Читайте також: Із Праги до Мостиськ планують запустити прямий поїзд

Нова залізниця дозволить запустити швидкісні потяги між Львовом, Краковом, Прагою та Віднем.

«3,5 години до Кракова. Зі Львова в Європу швидкісними потягами. Знаю, що про це говорять уже 10 років, але ми зробимо це за рік», – каже Євген Кравцов.

Він додав, що не анонсував цього раніше, але сьогодні особисто переконався, що проєкт, який був лише на папері, може стати реальним. Станцію «Скнилів» обрали, аби зменшити навантаження на залізничний вокзал Львова. Крім цього, зі Скнилова до вокзалу 5,5 км, до аеропорту – 3 км, до автовокзалу – 1 км.

Читайте також: Укрзалізниця запускає безпересадкові вагони Київ – Вроцлав через Львів. Розклад, ціни

Нагадаємо, що торік в Україні анонсували будівництво євроколії від Брюховичів до кордону, яка з’єднає Львів, Київ та Одесу Впродовж 2019 року мали розробити техніко-економічне обґрунтування. Крім цього, євроколією Львів планують з’єднати з Любліном та Варшавою.


Читайте також:
29 Листопада, 2019 17:23
j Obietnica dla naiwnych. Nie wierzę w to!
28 Листопада, 2019 20:25
доминикка бажаю успиху
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!