«Укрзалізниця» оголосила конкурс на найкращий дизайн інтер’єру пасажирського вагона

2813 0
З 25-го січня до кінця березня триватиме прийом проектів внутрішнього оформлення вагонів українських потягів, серед яких «Укрзалізниця» спільно з громадянами обере найкращий, що в майбутньому планують втілити в життя.
Фото: pmg.ua

Фото: pmg.ua

«Спільно з громадянами буде обрано найкращий проект дизайну інтер’єру вагона, який вже потім реалізовуватимуть виробники пасажирських вагонів на замовлення Укрзалізниці», – повідомляють у прес-службі відомства.

Тут пояснюють, що ідея конкурсу на найкращий дизайн вагона виникла через численні скарги пасажирів на некомфортні умови та незручний сервіс. До участі запрошують як відомі дизайн-студії, так і молодих талановитих дизайнерів, які прагнуть заявити про себе та мають свій погляд на інтер’єр сучасного пасажирського вагона.

«Наші поїзди, як денні, так і нічні, мають бути зручними і максимально комфортними, щоб пасажири із задоволенням ними подорожували. Саме тому звертаємося до дизайнерів, які можуть запропонувати своє бачення сучасного інтер’єру пасажирських вагонів, із використанням інноваційних технологій та матеріалів нового покоління», – зазначив Войцех Балчун, голова правління ПАТ «Укрзалізниця».

Читайте також: Через Львів курсуватиме потяг із вагонами-трансформерами. Відео

Серед технічних вимог, яким треба буде дотримуватися дизайнерам при створенні нового інтер’єру: безпека перебування пасажирів у салонах вагонів; відповідність сучасним вимогам щодо ергономіки, безпечні спальні полиці й відділення для багажу. «Для обладнання пасажирських купе повинна використовуватись сучасна фурнітура та матеріали нового покоління. У пасажирських кріслах мають бути застосовані інноваційні конструктивні рішення, які покращують їх ергономіку і функціональність», – наголошують в «Укрзалізниці».

Ознайомитися з вимогами до проектів можна за посиланням.

Переможця планують обрати 10-го квітня, після чого українці можуть очікувати зміни умов у вагонах вітчизняної залізниці.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!