«Укрзалізниця» планує масштабні зміни для покращення перевезень: деталі

2406 0
Державна адміністрація залізничного транспорту України («Укрзалізниця») розробляє нову концепцію організації пасажирських перевезень і для ефективної роботи цього сектора перевезень у великих містах і на вузлових станціях намір ввести пункти пересадок – хаби.
фото: ipress.ua

фото: ipress.ua

«Без корінних змін у підході до організації пасажирських перевезень ми не зможемо розвивати цей напрямок роботи. Ми хочемо ввести систему так званих міст-хабів. У нас вже існує попередньо розроблена схема розташування цих пересадочних пунктів. Це великі транспортні вузли, де буде організована пересадка пасажирів з регіональних та приміських поїздів на поїзди далекого прямування і швидкісні потяги», – цитується в прес-релізі «Укрзалізниці» в.о. її генерального директора Олександр Завгородній.

У планах залізничників змінити ситуацію з формуванням пасажирських поїздів: в класичних вагонах, що курсують по залізницях (СВ, купе і плацкарт) будуть додані туристичні вагони обладнані сидячими місцями.

Крім цього, в перспективі розглядається можливість придбання двосистемних пасажирських локомотивів, які зможуть ефективно працювати на електрифікованих і неелектрифікованих ділянках (електроенергія і дизельне паливо).

«Якщо у нас з’явиться такий рухомий склад, то ми зможемо вирішити проблему прямого сполучення Дніпропетровськ-Харків-Полтава і скоротити час курсування швидкісного поїзда Київ-Дніпропетровськ до 4,5 годин», – зазначив глава «Укрзалізниці».

Джерело: finance.ua.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!