Укрзалізниця обіцяє наступного року відновити в Інтерсіті доступ до Wi-Fi

2417 0
Із лютого 2014 компанія припинила надавати послуги доступу до Інтернету за бездротовою технологією в швидкісних поїздах.
Фото: Intercityukraine.com

Фото: Intercityukraine.com

Упродовж 2020 року в «Укрзалізниці» планують забезпечити поїзди «Інтерсіті» підключенням до Wi-Fi. Про це повідомляє Громадське з посиланням на голову державної компанії Євгена Кравцова.

Читайте також: Wi-Fi у поїздах можливий за пів року. Ексміністр про платні дороги, Укрзалізницю і дешеві авіарейси

«Ми зараз над цим працюємо. Після реалізації подібного проєкту по Київському вокзалу, залежно від результатів, плануємо за подібною моделлю запустити його у поїздах "Інтерсіті" впродовж 2020 року», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 2015 році в поїздах «Інтерсіті» запустили безкоштовний Wi-Fi. Із лютого 2018 завершився термін договвору між «Укрзалізницею» та «Укртелекомом», тож відтоді в поїздах інтернету нема.

Читайте також: Укрзалізниця збільшила термін попереднього продажу квитків

Натомість «Укрзалізниці» веде переговори з мобільними операторами для впровадження інтернету і постійно тестує варіанти співпраці з ними, але ніхто з них не має повноцінного покриття за маршрутами поїздів.

Представники мобільних операторів кажуть, що будувати окрему мережу для поїздів поки не вигідно і це важко піддаватиметься реалізації. Такі вкладення не те що ніколи не окупляться, а й будуть постійно приносити збиток. Якщо ж будувати, то потрібно, щоб УЗ допомагала фінансувати проект.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!