Укрзалізниця придбає ще 4 швидкісні потяги

2507 1
Укрзалізниця планує до 2016 року придбати до чотирьох нових швидкісних пасажирських поїздів за власний кошт. Про це повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.
Фото: ipress.ua

Фото: ipress.ua

За словами глави Мінінфраструктури, джерелами внутрішніх резервів компанії на 2016 рік стануть кошти від підвищення тарифів на вантажні перевезення, що передбачено в проекті фінплану “Укрзалізниці”, а також скорочення корупційної складової у сфері державних закупівель. “Перше – це кошти від підвищення тарифів на вантажні перевезення. Друге – зменшення корупції та прозорі закупівлі. У поточному році завдяки цьому нам вдалося заощадити сотні мільйонів гривень”, – сказав Пивоварський. За його словами, на сьогодні швидкісні потяги в Україні користуються попитом, їх заповнюваність досягає 80%.

Читайте також: Укрзалізниця змінила правила перевезень. 8 нововведень

Також міністр повідомив, що в тендері на постачання “Укрзалізниці” нових швидкісних вагонів зможе здобути перемогу компанія з найнижчими ціновими пропозиціями і високою якістю техніки, зазначивши при цьому, що вітчизняні виробники на сьогодні мають цінову перевагу.

Нагадаємо, з 13 грудня запускає нічні потяги сполученням Варшава-Львів. Заяву про можливість прямого сполучення між Варшавою і Львовом компанія оприлюднила у вересні, а тепер проект вступає у стадію реалізації. Потяги із Вроцлава і Варшави будуть слідувати через Краків, з прибуттям до Львова вранці 6:03 або 7:15 в залежності від дати. Розклад поїздів у зворотному напрямку поки не оприлюднено.

Джерело: finance.ua

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
9 Листопада, 2015 14:04
Евгений Но надеемся хоть не Хундаи
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!