Укрзалізниця скоротить частоту курсування потягу Львів – Москва

1979 0
Фахівці кажуть, що українці воліють їздити в європейському напрямку.
фото: ipress.ua

фото: ipress.ua

З 31 березня поїзд №78/73, 74/73 Львів – Ковель – Москва курсувати у непарні числа, а не щоденно, як зараз. Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

«Оптимізація графіка руху пасажирських поїздів між Україною та Росією пов’язана з постійним падінням пасажиропотоку між країнами. Так, у 2018 році Укрзалізниця перевезла в сполученні з Росією 772,9 тис. пасажирів, що майже на 20% менше, ніж у 2017 році», – кажуть у прес-службі УЗ.

Читайте також: У потягах Укрзалізниці подорожчали постіль і напої

З 25 лютого також зменшиться періодичність курсування поїзду № 20/19 Харків – Москва. З 5 лютого стали рідше курсувати потяги № 24/23 Одеса – Москва та № 56/55 Хмельницький – Москва з групою вагонів Москва – Жмеринка.

У 2018 році вже скасовані прямі поїзди та причіпні вагони до Росії з Івано-Франківська, Чернівців, Кременчука та Чернігова.

В Укрзалізниці додають, що з кінця літа 2018 року українці частіше подорожують залізницею до країн Європи.

Читайте також: Укрзалізниця запускає безпересадкові вагони Київ – Вроцлав через Львів. Розклад, ціни

«Із серпня до кінця минулого року Укрзалізниця перевезла пасажирів до європейських країн на 10% більше, ніж до РФ. Загалом до Європи із серпня 2018 року до січня 2019 року перевезено 362,9 тис. пасажирів, а до Росії – 329,4 тис. пасажирів», – зазначають в прес-службі.

Укрзалізниця прогнозує, що надалі кількість пасажирів в європейському напрямку лише зростатиме.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!