«Укрзалізниця» відреагувала на інцидент з військовим, якому довелося їхати в тамбурі через «поганий запах»

3213 0
Йшлося про те, що військового у тамбур відправив один із працівників «Укрзалізниці».
фото: фейсбук олександра перцовського

фото: фейсбук олександра перцовського

Пасажири «Укрзалізниці» поскаржилися на поганий запах від українського військового, який їхав з Дніпра до Києва. Після цього він був змушений всю дорогу перебувати у тамбурі. Спершу це повідомила його дочка в Instagram.

«Коли тато їхав на поїзді Дніпро – Київ, його попросили їхати в тамбурі, тому що від нього погано пахло, на жаль, не парфумами, їх на Донбасі немає», – написала вона.

Пізніше про цей інцидент із посиланням на дочку військового повідомив благодійний фонд «Країна нескорених». Йшлося про те, що військового у тамбур відправив один із працівників «Укрзалізниці». А сьогодні на це відреагував керівник пасажирського напрямку УЗ Олександр Перцовський.

«Якщо коротко: якщо хтось розніжений їде зі своїм ноутбуком у нашому Інтерсіті, п'є собі гарячу каву і йому раптом заважає запахом військовий напроти, то єдине, що може він собі дозволити – то ступили свою пельку, закрити ноутбука, тихо вийти на наступній зупинці і йти далі пішки… Бо їде він мирно в потязі саме завдяки таким військовим і завдяки тим, хто з ними завжди поруч і завжди на їхній стороні – залізничникам», – каже він.

Читайте також: Квитки до перемоги. Укрзалізниця анонсувала рейси до Донецька та Сімферополя

За його словами, перевіривши ситуацію, переглянувши відео з камери спостереження у потязі, зʼясувалося, що словесна перепалка трапилась між пасажирами ще до того, як провідниця підійшла перевіряти квитки. Навпаки, коли працівники помітили військового вже у тамбурі – кілька разів зупинялись та пропонували місця у вагоні 1-го класу. 

«Про те, що саме засмутило воїна, він не повідомляв. Наполягати й допитуватись вважали некоректним…  Дуже прикро, що хтось додумав, ніби образила або вивела в тамбур військового залізничниця. Це не вкладалося в голові, і ми вдячні близьким воїна, що цю ганебну неправду спростували. Понад 8 тисяч залізничників – у лавах ЗСУ, кожен рядовий залізничник – працює пліч-о-пліч із військом, на жаль, трапляється  – гинуть і отримують поранення разом», – додає він.

Окрім цього, Олександр Перцовський каже, що завтра стюарди та провідники пройдуть перші тренінги з психологічної допомоги. 

«Їх життя та війна вже навчила підбирати слова та заспокоювати пасажирів у дуже непростих ситуаціях – діток, які втратили батьків, стареньких, які втратили все й біжуть від війни... Вони часто-густо радіють, сміються, плачуть разом із пасажирами. Але точно треба ще більше навчатись, ставати професійними у тому, щоб бачити різні психологічні стани й ставати психологами для тих, хто подорожує разом із нами», – зазначив керівник пасажирського напрямку УЗ.

Ольга Коваль

______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!