«Укрзалізниця» виставила на продаж колишнє ревматологічне відділення залізничної лікарні

1027 0
Стартова ціна лоту становить 809,9 тис. грн.
фото:  ПП «Фірма «СОМГІЗ»

фото: ПП «Фірма «СОМГІЗ»

АТ «Укрзалізниця» виставила на продаж приміщення колишнього ревматологічного відділення клінічної лікарні на залізничному транспорті, що на вул. Чумацькій, 6. Йдеться про територію в Личаківському районі Львова, неподалік Музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького. Цю місцевість називають Професорською колонією.

Загальна площа будівлі становить 289,5 кв. метрів з огорожами. Балансоутримувачем є Львівська клінічна лікарня на залізничному транспорті філії ЦОЗ АТ «Укрзалізниця».

Читайте також: Що буде з приміщенням на вулиці Гнатюка у Львові, де колись були залізничні каси

Додамо, що стартова ціна лоту становить 809,9 тис. грн, а завершення прийняття заяв на участь – 17 листопада. 

Нагадаємо, минулого року стало відомо, що «Укрзалізниця» розпочала продаж непрофільних активів. Зокрема, у липні вона виставила на аукціони в електронній системі Prozorro перші 22 об’єкти в різних містах країни (у Києві, Львові, Дніпрі, Кривому Розі, Смілі та Чопі). Загальна стартова ціна об’єктів становить близько 42 млн грн. 

​Для довідки

Професорською колонією називають кілька кварталів, які відгороджені від міста петлею залізниці «Підзамче-Личаків». На рубежі XIX і ХХ століть, коли місто розросталося, тут почали будувати вілли й особняки, у яких жила інтелігенція. Так утворилася Професорська колонія. У різні часи в цих кварталах мешкали літератори Ірина Вільде, Микола Вінграновський, Роман Дідула, а ще живописець Євген Манишин. Нині Професорська колонія вважається одним із елітних районів Львова.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!