«Укрзалізниця» запускає евакуаційні рейси для жителів окупованого Криму

1387 0
Вони зможуть скористатись евакуаційними поїздами із Запоріжжя, Кривого Рогу та Одеси.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

«Укрзалізниця» запускає програму евакуації громадян України, які проживають у Криму. Вони зможуть скористатись евакуаційними поїздами із Запоріжжя, Кривого Рогу та Одеси. Про це повідомив голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін.

Читайте також: Хакери запустили гімн України в ефірі російського радіо в окупованому Криму

«Справа в тому, що останнім часом в Криму буйно квітне бавовна. ЗСУ знають свою роботу. Президент звертався ж до кримчан, які мешкають біля військових об‘єктів, з проханням уникати наближення до них», – написав він 

Так, Камишін зазначив, що УЗ запускає  програму евакуації громадян України, які проживають в Криму. Вони зможуть скористатись евакуаційними поїздами із Запоріжжя, Кривого Рогу, та Одеси.  Для них забезпечать безкоштовний проїзд, гаряче харчування в дорозі, безкоштовна медична допомога, «підйомні» від Укрпошти. 

Розклад руху

Посадка громадян України з Криму на поїзди «Укрзалізниці» можлива:

із Запоріжжя:

  • до Києва — о 18:58;
  • до Львова — о 10:15 (безкоштовний рейс), 15:30, 19:08;
  • до Івано-Франківська — о 21:34;
  • до Ужгорода — о 15:03.

З Кривого Рогу:

  • до Києва — о 20:25;
  • до Львова — о 15:35 (безкоштовний рейс).

З Одеси:

  • до Києва — о 21:01;
  • до Рахова — о 14:54;
  • до Ужгорода — о 15:54;
  • до Львова — о 20:45.

 

Нагадаємо, 30 серпня радник глави Офісу президента Михайло Подоляк повідомив, що Україна почала розробляти евакуаційні маршрути для жителів Криму на час активної деокупації українського півострова.

Також зазначимо, що останніми тижнями почастішали вибухи в окупованому Криму, зокрема поблизу Джанкоя, у Сімферополі, Севастополі, Бахчисараї, поблизу Алупки і Євпаторії. Раніше в Інституті вивчення війни припустили, що росія передислоковує військову техніку з Криму після ударів ЗСУ, а також посилює ППО окупованого півострова.

Читайте нас у Instagram: актуальні та важливі новини Львова та України

Президент Володимир Зеленський заявляв, що війна, яка розпочалася з окупації росією Криму, має завершитися його поверненням під контроль України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!