«Укрзалізниця» запускає повноцінний кільцевий маршрут електрички в Києві

3949 0
Тепер і з лівого, і з правого берега міста можна буде дістатись до центрального вокзалу.
Фото: Укрзалізниця

Фото: Укрзалізниця

«Укрзалізниця» подовжує маршрут електрички сполученням Дарниця – Святошин повноцінним кільцем навколо Києва. Про це повідомляють в прес-службі відомства.

«Це дасть змогу мешканцям лівого берега від Воскресенки до Лівобережного масиву, Дарниці та Березняків безпечно та швидко дістатися центрального вокзалу. Крім того, електричка проходитиме Борщагівку, Сирець та на доступній відстані на південь від масиву Оболонь, де рух транспорту наразі ускладнений», –  азначають в «Укрзалізниці».

Поїзди з Дарниці у напрямку Видубичів (за годинниковою стрілкою) вирушатимуть щогодини з 06:10, останній рейс о 18:10. Поїзди з Дарниці у напрямку Троєщини (проти годинникової стрілки) вирушатимуть щогодини з 06:15, останній рейс о 18:15. Останні рейси в обидвох напрямках прямуватимуть до станції Святошин.

Читайте також: Четверо працівників «швидких» в Києві отримали поранення за час війни 

Повний перелік зупинок електропоїзда виглядає так: Дарниця (платформа міської електрички), платформа Лівий Берег (Березняки), Видубичі, Київ-Деміївський, Протасів Яр, Київ-Пасажирський (зупинкова платформа Північна, за ТЦ «Полісся»), Караваєві Дачі, Київ-Волинський, Борщагівка-Технічна, Борщагівка, Святошин, Рубежівський (парк Нивки), Сирець, Вишгородська, Зеніт (просп. Бандери), Почайна, Троєщина-2 (Русанівські сади), Троєщина, Київ-Дніпровський, Лівобережна (біля метро) і повернення до Дарниці. 

Швидкість руху поїздів є обмеженою з міркувань безпеки, втім дістатися, наприклад, вокзалу з Березняків можна всього за 21 хвилину. Вартість проїзду лишається фіксованою та становить 15 грн. Квитки можна придбати безпосередньо на борту електрички або в чат-боті Укрзалізниці. 

Нагадаємо, у Києві відкрились сотні магазинів та кав’ярень. Станом на 26 березня працювали понад 650 продуктових магазинів, 300 кав’ярень, 360 станцій техобслуговування авто, 185 перукарень, близько 50 автомагазинів, 8 ярмарків, 33 столичні ринки.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!