Укрзалізниця змінила правила перевезень. 8 нововведень

6868 0
Від сьогодні, 29 травня, Укрзалізниця по-новому перевозитиме пасажирів та вантаж. Із нововведеннями варто ознайомитися студентам, а також тим, кому доводиться подорожувати з тваринами.
фото ілюстративне: www.pravda.lutsk.ua

фото ілюстративне: www.pravda.lutsk.ua

1. Відтепер для перевезення дітей віком до 16 років достатньо пред’явити нотаріально завірені копії свідоцтва про народження чи інші документи, що засвідчують вік дитини.

2. Для студентів, як і раніше, збережено пільговий проїзд у соціальних вагонах. Однак, при проїзді у вагонах вищої категорії –  СВ, купе, перший клас (крім регіональних поїздів) студенти тепер сплачуватимуть повну вартість проїзного документа, знижка на ці вагони вже не діє. 

3. При груповому перевезенні за необхідності можна один раз здійснити заміну в списку, але не пізніше ніж за одну добу до відправлення поїзда. Для цього керівник групи має написати заяву в пункті оформлення проїзних документів.

Читайте також: Українець пропонує новий дизайн залізничних квитків

4. Перелік документів, які потрібно придавити при посадці у поїзд, розширено Військовослужбовцям відтепер достатньо пред’явити військовий квиток.

5. Оформити пільговий чи безплатний проїзного документа в обмін на талони, в разі відсутності прямого поїзда до станції призначення,  можна лише з однією пересадкою. Раніше кількість пересадок не враховувалась.

6. Відтепер можна буде перевозити домашніх улюбленців (дрібних собак, котів та ін.) у плацкартних вагонах нічних поїздів. Раніше, незалежно від того малий чи великий собака, у плацкартних вагонах їх возити не дозволялося.

Читайте також: Укрзалізниця скасовує пільги на проїзд. Перелік категорій

7. Оформлення проїзду за єдиним проїзним документом скасовано через відсутність попиту на цю послугу.

8. Людині, яка направляється додому після відбування покарання, треба при посадці в поїзд пред’явити довідку з місця позбавлення волі.

Джерело: сайт Укрзалізниці

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!