Політична реклама

Укрзалізниця змінить електронні квитки

902 0
Укрзалізниця з 5 лютого приступила до тестування в реальних умовах електронного проїзного документа на рейси класу Інтерсіті +, які обслуговуються поїздами Hyundai.

Тепер, замовивши у мережі і сплативши банківською платіжною карткою, пасажир самостійно роздруковує посадочний документ на папері і прямує до поїзда. За допомогою мобільного терміналу контролю документів провідник перевіряє дані на відповідність, повідомляє Корреспондент.biz.

Повідомляється, що посадочний документ містить відомості про поїздку, 20-розрядний номер електронного проїзного документа, прізвище та ім'я пасажира, а також унікальний ідентифікатор договору на перевезення (напрямок, дату відправлення, номер поїзда, вагона, місця та інше).

Варто відзначити, що при оформленні посадочних документів через інтернет необхідно вказувати ім'я та прізвище кожного пасажира, який буде їхати. Крім того, повернення документа можливий не пізніше ніж за годину до відправлення поїзда з початкової станції.

Наразі електронний проїзний документ оформляється лише на швидкісні електропоїзди класу Інтерсіті +. Оформленню підлягають посадочні документи за повну вартість та дитячі, тоді як інші пільгові проїзні документи та групові замовлення потрібно оформляти тільки в касах.

QR-код - двомірний штрих-код, розроблений японською фірмою Denso-Wave. У ньому зашифровані різні дані, що складаються із символів (включаючи кирилицю, цифри і спецсимволи). Такою інформацією може бути: адреса сайту, телефон, електронна візитка, координати розташування і т.д. Один QR-код може містити 7089 цифр або 4296 літер.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!