Гаражі військових чи спорткомплекс УКУ. Як зміниться мікрорайон Персенківка у Львові

3699 0
На землю, де УКУ хоче звести спортивний комплекс, також претендують учасники бойових дій на сході України.
фото: скрін з відео "Варіантів"

фото: скрін з відео "Варіантів"

Український католицький університет планує будівництво спортивного комплексу з відпочинковою зоною на вулиці Персенківка. Про це стало відомо з детального плану території, винесеного на громадське обговорення, яке відбулось учора, 3 жовтня.

ДПТ представляв його автор – Петро Крупа. Він пояснив, що, згідно з проектом, спортивний комплекс розташують на південному сході від будівель філософсько-богословського факультету УКУ, Духовної семінарії та Патріаршого дому УГКЦ. Його площа становитиме майже 7 тис. кв. м. Спорткомплекс скрадатиметься з двох корпусів – висотою один та два поверхи.

На території спортивного комлексу хочуть облаштувати рекреаційно-відпочинкову зону, висадити дерева, створити закриту велопарковку тощо. Першочерговим завданням ДПТ є продовження вулиці Персенківка, на якій і планують збудувати майбутній спорткомплекс.

Також на території ДПТ є занедбане водоймище, яке колись було піщаним кар’єром. За словами Петра Крупи, якщо УКУ отримає в оренду цю територію, воно зможе облагородити водойму та створити місце для відпочинку не лише студентів, а й мешканців навколишніх будинків.

Читайте також: Львів спить, Шептицький працює. Репортаж з першої цілодобової бібліотеки

Однією з підстав для будівнцитва спорткомплексу вказують збільшення кількості студентів УКУ. Наразі їхня кількість становить близько 1500 осіб. Втім, уже у 2020 році в університеті очікують близько 1900 студентів.

На зустрічі з головним архітектором детального плану були присутні учасники АТО – воїни 80-ї ОДШБ, які, за їхніми словами, через свою громадську організацію ГО «Союз ветеранів десанту» також звертались до міської ради з проханням виділити їм землю у цьому районі під будівництво гаражів.

Петро Крупа зазначив, що Український католицький університет звернувся про розробку ДПТ ще у 2017 році, у той час як десантники – цьогоріч. За його словами, першочергове право на ділянку матиме університет, але земля залишатиметься вільною, аж поки її не віддадуть в оренду депутати ЛМР. Громадські слухання триватимуть до 12 жовтня.

Зазначимо, що в планах розвитку Українського католицького університету до 2025 року – збудувати повноцінне студентське містечко з конференційним центром, готелем, адміністративним корпусом, ще одним студентським гуртожитком та іншими об’єктами інфраструктури. Частину планів вже далось реалізувати. Зокрема у 2016 році завершили спорудження храму святої Софії, а у вересні торік відкрили Центр Шептицького (бібліотека УКУ).

Читайте також: «Неможливе стало реальністю». Фоторепортаж із відкриття Центру Шептицького

На початку літа цього року виконавчий комітет ЛМР видав містобудівні умови та обмеження на будівництво другого студентського колегіуму на території УКУ. Він вміщуватиме 300 студентів, а гроші на його будівництво університет отримає від американської урядової організації з розвитку OPIC (Overseas Private Investment Corporation).

Нагадаємо, нещодавно Український католицький університет придбав недобудоване приміщення конференц-залу позаду будівлі ГУ ДФС у Львівській області. Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv перший проректор УКУ Тарас Добко, у цій будівлі можуть розмістити або конференц-зал УКУ, або студентський центр, або новий академічний будинок.

Назар Притула


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!