УКУ навчить управлінців, як змінити систему

2161 1
Український католицький університет розпочав набір другої хвилі. У фокусі навчання не тільки актуальні для України теми, такі як люстрація чи лобіювання, а також виховання лідерських навичок і пошук нових ефективних рішень. Випускники першого набору програми інноваційного підходу до державного управління «Good Governance» уже працюють у Львівській міськраді та інших державних структурах.
Фото: lvbs.com.ua

Фото: lvbs.com.ua

Стратегічною метою програми є формування спільноти випускників відповідного рівня та світогляду, які за підтримки один одного зможуть зробити зміни у суспільстві дійсно помітними і ефективними, інформує прес-служба LvBS (Львівської бізнес-школи при УКУ).

«В Україні є величезна кількість чиновників, які знають напам'ять Конституцію, проте не розуміють, як її застосовувати в інтересах громадян, або не усвідомлюють, що вони прийшли служити народові. Ми переконані, що при підготовці кадрів для держструктур окрім знання теорії та законів, треба давати так звані «soft skills» − лідерські навички, вміння працювати в команді, шукати нові рішення і впроваджувати їх, вести переговори. Фактично, досі в Україні не було програм для держуправлінців, які б навчали лідерству і відповідальності», − розповіла декан Львівської бізнес-школи УКУ Софія Опацька.

До навчання на програмі запрошують як чиновників, які вже працюють на державній службі, так і представників бізнесу та громадських організацій, які готові до професійної роботі в різних сферах державного управління, місцевого самоврядування та громадянського суспільства в цілому.

Випускниця програми «Good Governance», вирішила піти на держслужбу після запрошення випускників програми відділом кадрів Львівської міської ради і сьогодні працює начальником відділу енергоменеджменту департаменту економічної політики.

«Під час навчання ми багато говорили про необхідність реформ, що без змін революція пройде безслідно. Тому я вирішила прийняти запрошення і тепер впроваджую зміни у сфері енергоменеджменту міста, − каже вона. – Це непросто, особливо, коли тобі ледь не щодня кажуть: «Так не можна», «В нас так не прийнято» або питають: «А навіщо це робити»? Але я ж знаю і розумію, що зміни необхідні і їх треба впроваджувати».

Програма УКУ для держслужбовців розроблена за зразком кращих шкіл світу, таких як Harvard Kennedy School та Fels Institute of Government, з адаптацією до ситуації в Україні. На програмі вивчатимуть такі актуальні курси як «Люстрація», «Адвокасі і лобіювання», «Інституційна організація державної влади», «Спільне управління», «Локальні та регіональні фінанси», а також теми «Лідерство і влада», «Управління змінами», «Переговори», «Навчання для дорослих» («Adult Learning»), «Релігія і суспільне життя».

«На Заході у подібних програмах з підвищення кваліфікації в групах повинні бути присутніми представники різних сфер: муніципалітету, поліції, пожежної служби, бібліотеки тощо. Така система є дуже ефективною, тому ми застосовуємо її і в нас», − розповіла Софія Опацька.

На програмі викладатимуть провідні експерти з України, Європи та США, зокрема Адріан Сливоцький, однин з провідних бізнес-мислителів світу, який увійшов до п'ятдесяти світових бізнес-мислителів, а також у топ 25 бізнес-консультантів.

Другий набір «Good Governance» буде збільшено до 50 учасників. Організатори запрошують на навчання людей з різних регіонів України. За результатами співбесіди учасники програми отримають стипендії, які частково покриють витратити на навчальні матеріали. Термін подачі заявок – до 15 жовтня. Щоб подати заявку на участь у програмі, потрібно зареєструватись.

Хто може стати учасником програми «Good Governance»:

- хто бачить свій професійний розвиток у сфері державного управління та місцевого самоврядування;

- хто хоче працювати над змінами системи державного управління і потребує для цього додаткових знань та компетенцій;

-  новопризначені посадовці;

- представники громадських організацій та політичних партій, які хочуть виховати нових лідерів. Детаті тут.

Довідка:

Організаторами програми «Good Governance: Program for an innovative approach to governance» виступили Український католицький університет, Львівська бізнес-школа (LvBS), Інститут лідерства та управління, Міжнародний інститут етики та проблем сучасності Українського католицького університету.

Читайте також: Львів’ян вчитимуть, як розпочати успішний бізнес


Читайте також:
30 Вересня, 2014 16:52
666 ... розглянемо намагання отого УКУ когось повчити ... майстра вчити -- тіко його псувати ... а хто візьметься вчити дурня , того люди не назвуть мудрим чи розумним ... бо люди вердо знають -- якщо хтось дурень ,то це надовго ... майже назавжди ... то ж , кого хоче вчити отой УКУ ? ... і хто воно( УКУ) самеє є із таким бажанням до вчительства ? ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!