УКУ збиратиме кошти на стипендію пам’яті Героя Небесної Сотні

2224 0
У 2016 році УКУ у пам’ять про свого викладача Богдана Сольчаника заснував першу для Університету стипендію для навчання на докторській програмі.
фото: www.gazeta.lviv.ua, ucu.edu.ua

фото: www.gazeta.lviv.ua, ucu.edu.ua

3 грудня в межах глобального руху Giving Tuesday (Щедрий вівторок) вчергове відбудеться святкування Всеукраїнського дня добрих справ, до якого долучиться і Український католицький університет. У цей день в УКУ збиратимуть кошти у Докторський фонд для щорічної аспірантської стипендії імені Героя Небесної Сотні, Героя України Богдана Сольчаника. Про це повідомляє пресслужба університету.

У 2016 році Український католицький університет у пам’ять про свого викладача Богдана Сольчаника, героя Небесної Сотні, заснував першу для Університету стипендію для навчання на докторській програмі УКУ. Докторська стипендія імені Богдана Сольчаника щороку присвоюється найкращому аспірантові, який демонструє високі академічні результати, має опубліковані чи прийняті до друку наукові статті в авторитетних українських і закордонних виданнях, веде активне публічне наукове і громадське життя, перевага надається аспірантам, які застосовують у дисертаційному дослідженні міждисциплінарний підхід.

Читайте також: УКУ відкриває бакалаврську програму з права

Долучитися до Всеукраїнського дня добрих справ та пожертвувати на стипендійний фонд імені Богдана Сольчаника можна за посиланням.

Довідка

Богдан Сольчаник – молодий поет, науковець і викладач УКУ, який загинув від кулі снайпера на Майдані Незалежності в Києві 20 лютого 2014 року під час Революції Гідності. Богдан готувався до захисту дисертації на тему «Виборчі практики в малому західноукраїнському місті 1965–2006 роки». З перших днів Євромайдану Богдан Сольчаник був у числі тих активістів, які у мирний спосіб відстоювали своє право на гідність та протестували проти режиму Януковича.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!