УКУ зібрав понад мільйон доларів на благодійних вечорах в Америці

2434 0
Український Католицький Університет (УКУ) зібрав понад 1 мільйон доларів США на розвиток університету під час Благодійних вечорів, що відбулися у містах Сполучених Штатів Америки. Це сума від продажу квитків, окремих датків від жертводавців та спонсорів, а також заснованих стипендій. Благодійні вечори відбулися у Вашингтоні, Чикаго, Сиракузах та Нью-Йорку.
фото: ucu.edu.ua

фото: ucu.edu.ua

Цьогорічною локацією для вечора у Вашингтоні став заміський клуб воєнно-морського флоту в Арлінгтоні (штат Вірджинія). Серед почесних гостей – Карл Гершман, президент Національного фонду підтримки демократії (NED). У своєму вітальному слові він відзначив роль Українського католицького університету в боротьбі України за незалежність, зокрема, через виховання гідного покоління українців. За словами Карла Гершмана, Український католицький університет допомагає виховувати нове покоління, «шукати» і «рятувати» людину в кожному, кого він торкається.

Читайте також: Люди Твого міста: Ярослав Грицак про Львів як Нью-Йорк Східної Європи

Приятелів УКУ в Чикаго привітала декан Львівської бізнес-школи УКУ Софія Опацька. Вона розповіла про пріоритети розвитку університету та як УКУ відповідає на виклики: «Ділитись досвідом, бути відкритим до світу, приносити нову якість у людські та бізнесові стосунки – це те, що ми намагаємось робити спільно з нашою бізнес-спільнотою в Україні, представники якої сьогодні є разом з нами на цьому бенкеті. Познайомтесь із цими людьми. Вони в непрості часи показують приклади успіху нашим студентам. Це люди, які довірять нам не лише свої гроші, наповнюючи стипендіальний фонд, але й своїх дітей».

Серед почесних гостей, які виступили від час благодійного вечора в Чикаго, – випускник УКУ, преосвященніший владика єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ Григорій (Комар), та Іван Гевко, генеральний секретар і виконавчий директор «Rotary International». Цього року вперше відбувся благодійний вечір на підтримку УКУ в Сиракузах. Президент УКУ, Владика Борис (Ґудзяк) разом із керівником Школи управління УКУ Павлом Шереметою зустрілися із колом друзів УКУ в рідному місті Владики та привітали гостей. Почесним гостем вечора у Нью-Йорку став професор Єльського університету Тімоті Снайдер.

Читайте також: Як будувати бізнес і країну в умовах війни. 12 тез ректора УКУ

Під час благодійного вечора у Нью-Йорку д-р Марія Шевчук-Чабан, яка підтримує УКУ впродовж багатьох років, зазначила: «Сьогодні ми не тільки досягли поставлених цілей. Вечір відображає почуття спільноти і тепла. А вони – безцінні». Свою музику та тепло пісень гостям впродовж вечорів дарували Оксана Муха та Віктор Морозов.

Джерело: прес-служба УКУ


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!