У Львові діятиме найбільший арт-центр Західної України

1978 0
Наймасштабніша локація сучасного мистецтва на Західній Україні Urban Exploration запрацює у Львові 5 червня. Діятиме арт-цент упродовж усього літа у п'ятниці та суботи. Мета заходу – на демократичних засадах надати слово кожному митцю, який має що сказати суспільству.
фото: facebook.com/urbanexplorationlviv

фото: facebook.com/urbanexplorationlviv

Urban Exploration Art Center – це місце комунікації та народження ідей. Кожен, хто відвідує цей простір, одночасно і створює його: говорить напряму з художниками, бере участь в майстернях, вільно висловлює власну думку.

Усе літо арт-центр діятиме на Фабриці повидла – найстарішому індустріальному об'єкті Львова. Таким чином організатори прагнуть привернути увагу української спільноти до можливості актуалізувати занедбані простори, і проведення фестивалю впродовж літа – це своєрідна маніфестація: творити неймовірні речі можна лише власними зусиллями.

Організатори мають на меті зібрати усі творчі групи України в одній локації для спільнотворення та активного діалогу з громадою, адже вірять – лише масштабні комунікація, дискусія та співпраця сприяють народженню ідей та консенсусу, так потрібного сучасному суспільству.

Торік у форматі фестивалю діяли виставки сучасного мистецтва та фотографій, тут презентували провокаційні театральні постановки, музичні концерти та майстер-класи для відвідувачів. Найбільш яскравою стала виставка екстремальної фотографії від Владислава Возняка, Григорія Кириленка (Mustang Wanted) та Віталія Раскалова. Вистава-хедлайнер – «Сніданок з ворогом» від Черкаського академічного музично-драматичного театру.

Цього ж разу планують додати літературну сцену, на якому відбудеться поетичний слем між перекладачами таких авторів як Patrick Roche, Ollie Schminkey, Sam Cook, Dylan Garity та Neil Hilborn. Гості арт-центру зможуть відвідати веломайстерню, ярмарок handmade та fashion-покази.

Першим резидентом арт-центру стане молодий львівський художник Лесь Панчишин. Київські партнери заходу з International Architectural Festival CANactions допоможуть у розробці ідей по відновленню «Фабрики повидла» власними силами. В арт-центрі відбудуться презентації найпрогресивніших фестивалів: першого в Україні фестивалю ілюстрації «Illustrations fest», а також львівської платформи медіамитецтв M[cube], що організує унікальний показ короткометражних фільмів.

Цьогоріч серед учасників будуть резиденти арт-центру, самостійні автори, творчі об'єднання Львова та мистецькі делегації, яких очікують з усієї країни.

Експозиції візуального мистецтва – головна складова Urban Exploration центру цього року. Учасників не обмежують жанрами – організатори чекають на виклик та експеримент, бо тільки так, на їхню думку, народжуються нові сенси.

«Ми прагнемо, щоб експозиція UEL відображала сучасність, в якій ми живемо, стала приводом для суспільної рефлексії над викликами, що стоять перед державою та нашим поколінням», – зазначають організатори.

Кожного тижня глядачам обіцяють нову виставку, театральну виставу або майстер-класи. Керівник проекту – культурний менеджер Анаід Агаджанова. 

Контакти: Анаід Агаджанова, тел.: +380632636830; e-mail: [email protected];

facebook: https://www.facebook.com/urbanexplorationlviv.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!