Уляна Супрун розповіла про користь денного сну

3321 0
Денний сон може покращити продуктивність, якщо знати, як спати правильно.
фото: soveti.com.ua

фото: soveti.com.ua

В.о. міністерки охорони здоров’я Уляна Супрун на своїй стрінці у Facebook написала про користь денного сну. За її словами, він має позитивні ефекти на наш організм за декількох умов. Сон удень допомагає відновити концентрацію уваги, продуктивність та здатність фокусуватися на роботі. Крім того, дрімання працює як антидепресант, покращує настрій та в цілому може надати заряд енергії як після повноцінного нічного сну.

Читайте також: Чому самотність шкідлива для здоров'я. Пояснює МОЗ

Важливо, щоб такий відпочинок тривав не довше однієї години. Найбільш корисна тривалість дрімання складає близько 20-30 хвилин. Крім того, застосовувати сон як відпочинок протягом дня краще у випадку, якщо вночі ви також спите повноцінно.

«Якщо у вас є порушення сну в нічний час, ваш організм компенсуватиме це тривалим денним сном. А це може бути шкідливим для здоров’я та негативно впливати на вашу продуктивність. Тобто якщо довго спати вдень, ви ризикуєте прокинутися з почуттям важкості та інертності, що може мати протилежний ефект на вашу працездатність», – пише вона.

Читайте також: Руйнівники міфів. Уляна Супрун про манту, перекис водню та ВСД

При цьому тривале дрімання посеред дня може порушити внутрішній годинник організму та режим дня, що може стати причиною появи неконтрольованого відчуття голоду, порушення сну та нестачі енергії. Також Уляна Супрун зазначає, що постійне відчуття втоми та сонливості може бути індикатором наявності проблем зі здоров’ям і викликатися стресом, безсонням, задишкою уві сні. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!