Політична реклама

Улюблений фільм мешканців Західної України - "Роксолана"

3983 0
Серед своїх улюблених кінострічок мешканці Західної частини України, а це Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області, назвали «Роксолану», «Силу», «Бригаду», «Обручку» та «Анжеліку».

Такими є результати соціологічного дослідження, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

До найулюбленіших фільмів українців увійшли також «Величне століття. Роксолана» (9%), «Москва сльозам не вірить» (8%), «Діамантова рука» (7%), «Іронія долі або з легким паром» (6%).

Серед улюблених фільмів українців більшість (40%) радянського походження. Третина – іноземного, кожен п’ятий – російського і лише 5% – українського.

 

 

Чоловіки традиційно надають перевагу пригодницьким фільмам, комедіям, бойовикам: «Діамантова рука», «В бій ідуть самі «старики», «Операція «Ы», «Менти», «Бригада».

Жінки обирають мелодрами, а також комедії: «Москва сльозам не вірить», «Іронія долі», «Службовий роман», «Любов і голуби», а також серіали «Величне століття. Роксолана» та «Сила».

 

 

Мешканці центральної частини країни серед своїх улюблених фільмів назвали «Джентльменів удачі», «Менти», «Весілля в Малинівці». У Північному регіоні полюбляють дивитися «Інтерни», «Операція «Ы», «Титанік».

Мешканці Сходу частіше інших обирали такі фільми як «Москва сльозам не вірить», «Службовий роман», «17 миттєвостей весни». Натомість на Донбасі дивляться «Діамантову руку», «Любов і голуби» та «В бій ідуть самі «старики». У Південному регіоні люблять такі стрічки як «Іронія долі», «Дівчата», «Весна на Зарічній вулиці», «Три мушкетери» та серіал «Глухар». 

 

 

Чим старші респонденти, тим більш прихильні вони до радянських фільмів, зокрема, «Москва сльозам не вірить», «17 миттєвостей весни».

Також старші люди віддали перевагу серіалу «Величне століття. Роксолана». Зі  зниженням віку збільшується популярність сучасних кінострічок: «Титанік», «Аватар», «Красуня», «Міцний горішок». Респонденти середнього віку віддають перевагу таким фільмам як «Бригада», «Менти».

Ті, хто вважають рідною мовою українську, надають перевагу таким фільмам і серіалам як «Роксолана», «Сила», «Джентльмени удачі». Російськомовні респонденти частіше відзначали стрічки «Москва сльозам не вірить», «Службовий роман», «Любов і голуби».

Улюбленими фільмами жителів міст стали «Іронія долі», «Діамантова рука», «Кавказька полонянка». Серед мешканців сіл переважають «Величне століття. Роксолана», «Сила», «Весна на Зарічний вулиці», «Менти», «Свати».

У структурі улюблених фільмів українців дві третини припадає на повнометражне кіно, а третина – на серіали. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!