На Львівщині руйнується унікальний храм. Аерозйомка

18588 1
Храм Воздвиження Чесного й Животворящого Хреста Господнього та святого Йосипа у Підгірцях Львівської області, який поступово руйнується без реставрації, показали в відео з висоти пташиного польоту.

Відео розмістили на Facebook-сторінці спільноти «Vnebo.com.ua Аерозйомка».

«Це дивовижне місце знаходиться в Підгірцях, Львівської області України. Навіть з висоти польоту дрона видно, що храм потребує допомоги. На даний момент в будівлі вкрай необхідна заміна вікон. Старі рами прогнили, крізь них вода потрапляє всередину та знищує розпис», – пишуть творці відео.

Також на відео можна побачити  відомий Підгорецький замок, який вважається однією з архітектурних пам'яток регіону і країни.

Нагадаємо, що Підгорецький замок має велику архітектурну цінність – він один із найкрасивіших у Європі з епохи Ренесансу. Сьогодні сам замок продовжують реставрувати, тому для огляду доступні лише прилеглі території та фасад. До речі, саме Підгорецький замок виконував роль Версалю в радянському фільмі про трьох мушкетерів. Будували замок впродовж 5 років, 1635-1640 рр. за проектом архітектора Андре дель Аква та військового інженера Гійома де Боплана для коронного гетьмана Станіслава Конєцпольського.

Додамо, що довгий час у Костелі святого Йосипа перебували члени та лідери секти Догнала. Справжню кількість членів цієї групи назвати неможливо, та відомо, що діє вона по всій Україні. Створив її Антонін Догнал у Підгорецькому монастирі на Львівщині разом із ще трьома монахами. Із того часу учасників групи неодноразово звинувачували у зомбуванні людей, руйнуванні сімей та інших протиправних діях.  Улітку 2015-го співробітники СБУ у Львівській області затримали у селищі Брюховичі під Львовом щонайменше п’ятьох лідерів незареєстрованої релігійної організації «Українська Правовірна Греко-Католицька Церква», більше відомої як секта «догналітів». 

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова: до старовинного Звенигородського замку

Опублікувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
5 Травня, 2017 23:30
Justas "До речі, саме Підгорецький замок виконував роль Версалю в радянському фільмі про трьох мушкетерів".
На Версалю, а паризької Ратуші. Книжки треба читати.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!