На Сихові збудують унікальний спорткомплекс: 5 фактів. Візуалізація

4439 0
У Львові затвердили проект будівництва нового спорткомплексу. Пропонуємо найважливішу інформацію про майбутній центр дозвілля.
Фото: Facebook-сторінка Юліана Чаплінського

Фото: Facebook-сторінка Юліана Чаплінського

Минулого тижня головний архітектор Львова Юліан Чаплінський повідомив про затвердження проекту будівництва спорткомплексу на Сихові. Tvoemisto.tv зібрало топ-5 фактів про авторів, бюджет та реалізацію нового архітектурного комплексу.

Читайте також: У Львові з’являться нові зупинки європейського зразка

План будівництва нового спортивного об’єкта розробили ще у 2012 році до чемпіонату з футболу Євро-2012. У липні минулого року виконком ЛМР оголосив конкурс на найкращий проект спорткомплексу. Замовником робіт виступило управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР.

Місце для спорткомплексу запропонували минулого року, коли депутат міської ради Роман Федишин подав ініціативу будівництва спорткомплексу на Сихові. Відтак обрали ділянку біля церкви.

Проект, який запропонували архітектори Творчої архітектурної майстерні «Кудін»: Віктор Кудін, Ольга Рябова, Михайло Карнаухов та Надія Бесараб, та затвердили для будівництва передбачає, що майбутній спорткомплекс використовуватимуть для заняття регбі, гандболом, баскетболом, волейболом та водним поло. Дах, який за планом матиме схил до низу, можна використовувати як лижний спуск, а впродовж однієї зі сторін покриття буде конвеєрний підйомник.

Читайте також: У Львові дозволили проектувати ще один житловий будинок

Будівництво. За словами мера міста Львова Андрія Садового, детальний проект та проектно-кошторисну документацію планують розробити до серпня наступного року і до кінця 2018-го розпочати будівництво. Його загальна площа – 14 623 м².

Вартість будівництва нині складає приблизно 200 млн грн. Однак за словами Юліана Чаплінського точна сума буде відома тільки після розробки проекту та оптимізації бюджету.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!