Франковий виш святкує День університету. Програма

2067 0
На гостей святкування чекають урочистості, семінари, виставки, шаховий турнір та спортивний вечір.
фото: buki.com.ua

фото: buki.com.ua

Сьогодні, 11-го жовтня, Львівський національний університет ім. Івана Франка святкує День Університету. Традиційно, напередодні свята пам'ятник Івану Франку одягають у мантію, а студенти влаштовують флеш-моби.

Додамо, що Львівський національний університет ім. Франка посів четверту сходинку у рейтингу за показниками цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його співробітниками, що за рахунок більшої кількості публікацій та цитувань посунув на п’яте місце Одеський національний університет ім. Мечникова.

Читайте також: Який ви львів'янин? Пройдіть тест на громадянську активність

Також ЛНУ ім. Івана Франка опинився на 4-му місці в рейтингу топ-10 найкращих за оцінками роботодавців.

Довідка. Сучасний Франковий університет до 20 січня 1661 року був звичайною єзуїтською колегією. Ян ІІ Казимир, король Речі Посполитої, надав їй "гідність академії й титул університету". Відтоді у Львівському університеті навчання велося за тодішнім європейським зразком. Від часу заснування і до 1773 року заклад перебував під контролем єзуїтського ордену. На чолі університету стояв ректор.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!