Стенфордський університет запустив стипендійну програму для українців

4619 0
У 2017-му у відомому й авторитетному закладі стартує проект «Ukrainian Emerging Leaders Program», у межах якого троє українців отримають можливість 10 місяців навчатися лідерству у експертів світового рівня. Податися на програму можна до 15-го лютого.
Фото: stanford.edu

Фото: stanford.edu

Про старт програми, спрямованої на зміцнення лідерських навичок та забезпечення ґрунтовної освіти трьом професіоналам зі сфери права, підприємництва, політики чи лідерам громадянського суспільства, повідомив один із її ініціаторів Олександр Акименко.

«Сотні знайомств, десятки найпотужніших у світі дослідницьких інституцій, величезні архіви і прекрасні бібліотеки, конференції, що збирають найвпливовіших людей планети, надзвичайно сильні школи і науковці, круті студенти, та (за бажання) практично необмежені можливості для партнерств у серці інноваційно-технологічного центру світу. Такий шанс не можна згаяти. Я вірю в те, що люди які пройдуть цю програму і повернуться, будуть дивитись на Україну та її можливості зовсім іншими очима»,- описав він проект.

Студентів навчатимуть у Центрі розвитку демократії та верховенства права (CDDRL), який є частиною інституту міжнародних відносин Freeman Spogli Institute (FSI) університету «Стенфорд». Серед викладачів будуть провідні фахівці: Френсіс Фукуяма, Майкл МакФол, Кетрін Стонер та Лері Даймонд.

У програмі об’єднали академічні курси, супровід ментора, залучення до спільноти університету, які допоможуть забезпечити значний розвиток лідерських якостей учасників. Також вони зможуть відвідати Кремнієву долину, ознайомитися з технологіями та методами провідних фахівців та представити свої проекти.

Від кандидатів на стипендійну програму організатори очікують мінімум 5-річного досвіду в лідерстві, віку від 28 років, чіткого бачення можливостей перетворення українських реалій, повного заглиблення в навчання (доведеться залишити роботу й переїхати з родиною).

Стипендія покриватиме все необхідне: на 10 місяців студенти отримають 70 тисяч доларів, їм відшкодують витрати на візу та переїзд (у тому числі з родиною), медичну страховку тощо.

Подати свою кандидатуру можна ознайомившись з умовами участі та заповнивши анкету на офіційній сторінці програми до 15-го лютого 2017-го року. Університет оголосить про результати відбору вже у квітні, а навчання розпочнеться у вересні.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!