Університет зі Львова долучився до Днів України у Франції

1859 0
У рамках святкування Днів України у Франції Український Католицький університет провів у Парижі Благодійний вечір та Тихий аукціон. Таким чином керівництво університету популяризувало свій заклад за кордоном та познайомили гостей заходу із українською культурою.

Президент УКУ, єпископ Паризької єпархії УГКЦ Владика Борис (Ґудзяк) наголосив, що у такі непрості часи, які переживаємо зараз, важливо зустрічатися та відчувати підтримку один одного.

«Для всіх нас українців, на Батьківщині і в розсіянні сущих, дуже важливо зустрічатися. Адже ми перебуваємо перед постійним викликом, наша тотожність зазнає нападу, проте коли ми разом, то утверджуємо одне одного в певності, що з нами Бог, і коли ми змагаємося за правду, за справедливість, за гідність, Господнє благословення буде з нами. Париж є особливим місцем, що нагадує про історію спасіння нашого народу, про сильні і славні фундаменти нашого буття, адже саме в Франції на королівському престолі сиділа Анна Ярославна, донька Ярослава Мудрого. Через 1000 років ми гуртуємося, щоб підтримати нове покоління для нової України, поділитися досвідом та свідчити про віру у нове життя, захищати, утверджувати та розвивати людську гідність», - зазначив Владика Борис.

Особливою частиною програми вечора став показ колекції Vyshyvanka Couture Третього Тисячоліття Оксани Караванської. Дизайнерка вперше представила свої роботи у Парижі - у столиці світової моди. Оксана Караванська також долучилася до підтримки університету та подарувала одну із унікальних вишиванок як лот для аукціону. 

Показ від Оксани Караванської

Окремою частиною програми Днів України у Франції стала лекція «Історія бізнесу та етичне лідерство», яку напередодні Благодійного вечора прочитали Владика Борис та мислитель Адріан Сливоцький. Захід організувала Львівська бізнес-школа УКУ в межах програми «Business Design Today and Tomorrow».

«Бути лише етичним не є достатньо, треба ще пам’ятати про міграцію цінності, про своїх клієнтів, і про те, як вони змінюються. Треба мати добру бізнеc-модель, бути хорошим підприємцем. Але що я знаю точно: бути неетичним, коштує набагато дорожче - поки ви думаєте, як всіх обхитрувати, то легко можете упустити міграцію цінності та нові можливості», - зазначив Адріан Сливоцький.

Серед лотів тихого аукціону були роботи Марії Стиранки, Анни Кантер, Богдана Сороки, Олега Денисенка, Євгена Равського, Альбіни Ялози, сорочка від Оксани Караванської, намисто від Роксоляни Шимчук, роботи іконописної школи УКУ «Радруж».

Свою музику та тепло пісень гостям впродовж вечорів дарувала Оксана Муха, а позитивним настроєм заряджав ведучий Сергій Притула та Вікторія Делінжер.

Загалом приятелі, партнери і прихильники задекларували понад 120 тис. євро на розвиток Університету. Ця сума датків також включає 15 стипендій, які були засновані впродовж вечора.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!