Уночі до будинку мера Львова кинули гранату: деталі

3471 0
Учора вночі, 29 жовтня, близько 22.50, у Львові на подвір‘ї будинку, де проживає міський голова Львова Андрій Садовий пролунав вибух. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав. Чоловіка, який кинув гранату, затримали працівники міліції.
фото: city-adm.lviv.ua, Zaxid.net, Facebook

фото: city-adm.lviv.ua, Zaxid.net, Facebook

Працівники міліції, які здійснюють охорону території біля помешкання мера Львова, затримали чоловіка, який кинув гранату на подвір‘я родини Садових. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав. Встановлено, що він є 29-річним місцевим мешканцем, – інформує прес-служба ГУ МВС України у Львівській області.

Як пише Zaxid.net,  під час вибуху в будинку перебувала вся сім'я Садового – дружина, п'ятеро дітей та мама дружини. Ніхто з родини мера Львова не постраждав. Нападника, який після вибуху гранати намагався втекти, затримали.

Злочинець після затримання назвався Олександром Гживінським та сказав, що служив в батальйоні «Айдар». На сайті «Окупации НЕТ» Гживінський згадується саме як боєць «Айдару». Тут вказано, що він зі Львова, мешкає на вулиці Черемшини. Перебував в зоні АТО з липня 2014 року. При Гживінському виявлено ще три гранати РГД та тротилову шашку. Затриманий зізнався, що кинув гранату та заявив, що зробив це з метою протесту проти «власть імущих». При цьому додав, що «не має нічого особисто проти Садового, але вважайте, що це такий протест».

Нагадаємо, це вже третій напад на будинок міського голови Львова. 26 липня 2014 року невідомий обстріляв будинок з гранатомета. Схожий напад стався і 26 грудня того ж року. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!