Уперше дерево-велетень у Ботанічному саду Львова отримало ім’я

1722 0
Нещодавно обрали переможницю конкурсу, яка запропонувала назвати дерево Захаром Беркутом.
Фото: Greenmaker.org

Фото: Greenmaker.org

Торік у львівському ботанічному саду ЛНУ ім. Івана Франка просили допомогти обрати ім'я для дерева-велетня – секвоядендрона. Так, нещодавно обрали переможницю конкурсу. Нею стала Наталія Сологуб, яка запропонувала назвати дерево Захаром Беркутом.

«Нарешті, це відбулося за вашої участі, працівників і колег, за що усім дуже вдячні. Уперше рослина з колекції Ботанічного саду, секвоядендрон велетенський (Sequoiadendron giganteum) отримала власне ім’я – Захар Беркут», – йдеться в повідомленні на сторінці ботсаду у Фейсбуку.

Для довідки

 У природі рослина трапляється лише на невеликій території в національному парку «Секвоя», що в горах Сьєрра-Невада у Каліфорнії (США). А тому вид занесений до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи, як такий, що знаходиться під загрозою зникнення.

Рослину вважають найбільшим і найстарішим деревом у світі. Вік окремих екземплярів оцінюють у 3-4 тисячі років. Кора старих дерев руда, волокниста, сягає 60 см завтовшки і надійно охороняє їх від лісових пожеж. Масивні закручені бічні гілки нагадують бивні мамонта, за що рослина отримала ще іншу назву «мамонтове дерево». Усі особини секвоядендронів у національному парку «Секвоя» мають ще й власні імена. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!