Уперше до Львова гелікоптером доставили пацієнтку з іншої області

1786 0
У Центрі отримали запит від Дубенської лікарні про потребу госпіталізувати дитину для дообстеження та оперативного втручання.
фото: лоцмдмк

фото: лоцмдмк

Фахівці Львівського обласного центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф гелікоптером перевезли сьогодні до Львова шестирічну Вікторію з вродженою вадою серця. Наразі це вперше, коли перевезення пацієнта відбувалося з іншої області – Рівненщини, міста Дубно, до Львова.

У Центрі отримали запит від Дубенської лікарні про потребу госпіталізувати дитину для дообстеження. Як повідомляють у пресслужбі медзакладу, дівчинці необхідне оперативне втручання. Гелікоптер сьогодні приземлився на майданчику біля лікарні швидкої медичної допомоги.

Читайте також: Ланцюжок життя. У Львові вперше застосували апарат ШВЛ у повітрі

«Перевезення повітрям пришвидшує час транспортування, до того ж транспортування автомобілем могло погіршити стан маленької пацієнтки. Дитину в дорозі супроводжувала мама», – йдеться в повідомленні Центру.

Додамо, що диспетчер Центру екстреної медичної допомоги може ініціювати питання щодо аеромедичної евакуації у разі запиту від центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф з областей, районів та населених пунктів, якщо перевезення наземним транспортом ускладнене об’єктивними причинами та/або може призвести до значного погіршення стану здоров’я чи ускладнити перебіг хвороби пацієнта тощо.

Читайте також: На Львівщину прибув гелікоптер для евакуації хворих і поранених. Відео дня

Нагадаємо, що в межах аеромедичної евакуації, яку виконують фахівці Центру авіаційного забезпечення Національної поліції України і Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, уже майже місяць пацієнти з важкими травмами або у критичному стані оперативно доправляються до медзакладів поліцейським гелікоптером. Уже зробили сімнадцять рятувальних місій.

Також в цей час гвинтокрил МВС Airbus Helicopters Н-145 доставив до Львова ще одного пацієнта у важкому стані – 74-річного мешканця міста Броди з інфарктом міокарда.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!