Уперше в Збройних Силах України командувачем призначили жінку. Нею стала львів'янка

2101 0
Полковник медичної служби Тетяна Остащенко народилась у серпні 1974 року у місті Львові в родині військовослужбовця.
фото: міноборони

фото: міноборони

Міністр оборони України Андрій Таран підписав наказ про призначення полковника медичної служби Тетяни Остащенко на посаду Командувача Медичних сил Збройних Сил України. До цього вона займала посаду головного інспектора Головної інспекції Міноборони.

«Вперше жінка очолила одне з Командувань у Збройних Силах України. Поступально рухаємось до побудови Збройних Сил нового зразка», – цитує його пресслужба Міноборони.

На його думку, дане призначення Командувача Медичних сил Збройних Сил України – не тільки про гендерну рівність, а, передусім, про фаховість. У професійній армії на першому місці мають бути кваліфікованість, моральні якості людини та патріотизм.

Читайте також: Українським дівчатам дозволили навчатись у військових ліцеях

Від новопризначеної очільниці Командування наведення ладу у медичній службі очікують вдосконалення процесів медзабезпечення армії, створення сприятливих умов для розвитку галузі відповідно до стандартів НАТО, зменшення корупційних ризиків та синхронізації процесів усіх складових Медичних сил.

Для довідки

Полковник медичної служби Тетяна Остащенко народилась у серпні 1974 року у місті Львові в родині військовослужбовця. З відзнакою закінчила у 1996 році фармацевтичний факультет Львівського державного медичного інституту, а в 1998 році – Українську військово-медичну академію.

Проходила військову службу на посадах начальника аптеки військової частини, офіцера військово-медичного управління Західного оперативного командування, начальника відділу медичного постачання Центрального військово-медичного управління Збройних Сил України, начальника відділу Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України та Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних Сил України, начальника управління медичного постачання Головного військово-медичного управління, Головного інспектора Головної інспекції Міністерства оборони України.

Здобула оперативно-тактичний рівень військової освіти у 2020 році, а також пройшла підготовку на низці курсів армій держав-НАТО. У Кранфільдському університеті (Велика Британія) закінчила курси реформування сектору оборони та безпеки, а також стратегічного лідерства для керівного складу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!