Уперше в історії «Євробачення». Як купити переможний кубок і панаму від Kalush Orchestra

3130 0
Це – унікальний випадок в історії пісенного конкурсу, оскільки уперше цей кубок виставили на аукціон.
Сергій Притула і Олег Псюк/скріншот з відео

Сергій Притула і Олег Псюк/скріншот з відео

Гурт «Kalush Orchestra» разом із український громадським діячем та волонтером Сергієм Притулою виставили на аукціон статуетку з «Євробачення» і рожеву панаму фронтмена, у якій він виступав у Турині. Зібрані гроші з аукціону передадуть на допомогу армії. За словами волонтера, це  унікальний випадок в історії пісенного конкурсу  уперше цей кубок виставили на аукціон. 

«Подібного переможці «Євробачення» такого не робили. Вони продавали свої сукні, ще якісь елементи з виступів, але не переможну статуетку»– повідомив Сергій Притула сьогодні, 27 травня, під час брифінгу у «Медіацентрі Україна»

Він пояснює, що за панаму боротися трішки простіше: за донат у 200 грн ви автоматично потрапляєте до переліку людей, між якими рандомно її розіграють. Чим більше ви донатите кратно 200 грн, тим більше у вас шансів на те, щоби її отримати. А за скляний кубок дали можливість робити внески традиційними грошима і криптовалютою. Умова  дуже проста, хто зробить найбільший внесок на рахунки благодійного фонду, той отримає кубок. Станом на зараз криптовалюта перемагає. Остання ставка, що була зроблена у «крипті», становить 19 тисяч доларів. 

Читайте також: Гурт Кalush Оrchestra переміг на пісенному конкурсі «Євробачення»

До акції долучилися єврофани зі всього світу. Так, внески можна робити незалежно від того, де проживаєш і якими платіжними системами користуєшся. Йдеться про донат у розмірі 5 євро на панаму. А щодо скляного мікрофону, то акцент роблять на аукціон, тобто перемагає найвища ставка, а вже як вона буде зроблена  чи в гривнях, чи в валюті, чи в криптовалюті,  неважливо. 

Найголовніше, що всі ці кошти будуть скеровані на підтримку ЗСУ, не можу конкретизувати, бо не зрозуміло ще, яка буде загальна сума. Але, якщо це буде стільки, скільки я мрії  близько 1 млн доларів, то сокріш за все це будуть потужні комплекси БПЛА  дорогі, але дуже потрібні зараз в ці найпекельніші тижні і, можливо, місяці протистояння проти агресора.

«Усі запитують, що то справді та панама, в якій Олег Псюк був на сцені. Це  не фейкова панама, не репліка, а оригінал. Для нас було важливо розіграти трушний лот»,  додає він.

Додамо, щоб взяти участь у аукціоні, необхідно зробити доброчинний внесок 5 євро на банківський рахунок за посиланням. Переможця аукціону оберуть 28 травня, о 19:00. Ним стане той, хто пожертвує найбільше грошей.

Читайте також: Гурт Kalush відзняв кліп на Стефанію у львівському Будинку вчених

Нагадаємо, що український гурт «Kalush Orchestra» з піснею «Stefania» цього року здобув перемогу на пісенному конкурс «Євробачення». Загальний бал від почесного журі країн та глядачів для них становить 631. Після свого виступу гурт закликав світ врятувати «Азовсталь» і Маріуполь. «Help Ukraine, Mariupol, hepl Azovstal! Right now», – вигукнув засновник гурту та соліст Олег Псюк після завершення виступу у фіналі.

Хто така Стефанія, якій гурт «Кalush» присвятив переможну пісню на Євробаченні, читайте тут.

Ольга Коваль

Відео Медіацентру Україна


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!