Уперше за багато років в Україні знімають дитячий фільм-казку. Фото

3357 0
В Україні працюють над зйомками фільму-казки для дітей «Казка старого мельника». Одну з ролей грає акторка Ада Роговцева. Про це інформує Міністерство культури України.
фото: facebook

фото: facebook

«Казка старого мельника» – перша за багато років україномовна фільм-казка для дітей. У дитячому фільмі актриса Ада Роговцева зіграла матір одного з головних героїв – пана Адама. «Я взагалі ніколи не грала для дітей, – розповідає Ада Роговцева. – Бо до них потрібно звертатися, як до дорослих. Може ніжніше, щиріше, але серйозно – без сюсюкання. Уперше за довгі роки знімається українська казка, винятково з українськими акторами, українською мовою! Все складається якнайкраще».

Читайте також: Фільм українки отримав 8 нагород «Еммі»

Окрім Ади Роговцевої, у казці також зіграли Анатолій Хостікоєв, Ірма Вітовська, Остап Ступка, Наталя Сумська, Євген Нищук, Олексій Вертинський, Володимир Горянський, Олеся Жураковська («Свати»), Олексій Богданович («П’ять хвилин до метро»), Ігор Бірча («Віталька»), Василь Бендас («Шоу довгоносиків»), Валентин Томусяк («Київський торт»), Анна Кошмал («Свати»), Андрій Носихін («Джамайка»), Сергій Рябцев («Gogol Bordello»), Євгенія Гладій, Римма Зюбіна та інші.

Читайте також: Поляки зняли серіал про заробітчанок зі Львова

«Ми знімаємо 65% трюків наживо і 35 малюємо, – розповідає режисер фільму Олександр Ітигілов. – Така у нас специфіка роботи. Цей фільм має сподобатися сучасним дітям, бо вони звикли до страховиськ у комп’ютерних іграх і віддають перевагу саме таким персонажам. Коли я прочитав сценарій «Казки старого мельника», закохався у нього й одразу зрозумів, що потрібно його реалізувати».

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!