Упродовж однієї ночі патрульні у Львові спіймали 13 нетверезих водіїв

2870 0
Патрульна поліція Львова упродовж ночі із 2-го на 3-тє березня затримала тринадцять нетверезих водіїв: один із них вчинив ДТП напередодні та втік із місця події.
фото: ogo.ua

фото: ogo.ua

Упродовж доби патрульні склали на водіїв у Львові та на дорогах державного значення 16 протоколів за керування в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Зокрема, 13 протоколів – лише за одну ніч, – інформує прес-служба поліції Львова.

У центрі Львова, патрульні помітили автомобіль, який виїхав зі стоянки одного із закладів, порушивши правила дорожнього руху. Водія зупинили та виявили в нього ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду чоловік відмовився в присутності двох свідків. На водія склали протокол за ч.2 ст.130 КУпАП, оскільки даного водія протягом року вже притягували до відповідальності за керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння. Санкція даної статті передбачає позбавлення права керування на три роки та штраф у розмірі 20 400 гривень. Справу буде розглядати суд.

Читайте також: Випив, сів за кермо. Чому у Львові не зменшується кількість п'яних водіїв

На вулиці Жовківській патрульні виявили автомобіль ВАЗ 2106, в якого були характерні пошкодження, як після ДТП. До патрульних підійшов чоловік з явними ознаками алкогольного сп’яніння та представився власником автомобіля. Надав підтверджувальні документи на автомобіль та повідомив, що вчинив напередодні наїзд на металевий стовпчик на вулиці Східній та поїхав після цього додому святкувати день народження. Чоловік зізнався, що з того часу вживав алкоголь. Водію провели огляд на стан алкогольного сп’яніння. Результат – 1.51 проміле. На нього склали протокол за ч.4 ст.130 КУпАП (Вживання алкоголю після ДТП, протокол за ст.124 – вчинення ДТП та протокол за ст.122-4 – залишення місця ДТП). Санкція ч.4 ст.130 передбачає позбавлення права керування на 3 роки та штраф у розмірі 20 400 гривень. Справу буде розглядати суд.

На вулиці Антонича патрульні зупинили автомобіль Smart МС 01 за порушення правил дорожнього руху. З автомобіля вийшов водій з дитиною. Водій перебував в стані алкогольного сп’яніння. Результат – 0.42 проміле.

На проспекті Червоної Калини патрульні зупинили автомобіль ВАЗ 21104. При спілкуванні з водієм інспектори виявили ознаки наркотичного сп’яніння. Чоловік відмовився пройти огляд на стан сп’яніння в присутності двох свідків. На водія склали протокол за керування у стані наркотичного сп’яніння.

Читайте також: За кілька годин львівські патрульні оштрафували 16 пішоходів-порушників. Відео

Схожа подія сталася на вулиці Навроцького. Патрульні склали протокол на 32-річного водія автомобіля ВАЗ в якого виявили ознаки наркотичного сп’яніння, проте від проходження огляду той категорично відмовився. Також водій не мав посвідчення водія, оскільки він його навіть не отримував, тому окрім протоколу за керування у нетверезому стані, отримав постанову за ч.2 ст.126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом.

Додамо, що влітку в Україні збільшили штрафні санкції за водіння у стані алкогольного сп'яніння. Зокрема, штраф за перший раз – 10 200 гривень (було 3 400 грн) та позбавлення права керувати на рік. Другий раз упродовж цього або наступного року – 20 400 гривень штрафу і три роки позбавлення прав. Якщо порушення повториться упродовж 5-ти наступних років – 40 800 штрафу і 10 років без прав.

Як зазначив нещодавно керівник патрульної поліції у Львові Антон Пузиревський, ухвалений закон вплинув на поведінку водіїв, але на загал ситуація не змінилася. Шеф львівської поліції додав, що понад 200 водіїв так і не отримали покарання, бо протоколи були скасовані в суді. Причини: закінчення терміну розгляду справи або ж хтось узяв порушника на поруки.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!