УПЦ КП та УАПЦ готові до об’єднання в Помісну церкву

4339 5
Дві українські православні церкви розпочинають переговори щодо об'єднання. Очільники УПЦ Київського патріархату й Автокефальної церкви заявили, що готові до спільного діалогу.
фото: www.radiosvoboda.org

фото: www.radiosvoboda.org

Обидві українські православні церкви, які є незалежними від Москви, заявили про готовність об’єднатися. Рішення про створення з двох церков однієї Помісної є наслідком потужного тиску суспільства на церковників.

Уже найближчим часом має розпочатися історичне об'єднання православ'я в Україні, що закладе фундамент для створення єдиної Помісної церкви. Принаймні, обидва очільники церков не проти цього й готові почати процес уже після Великодня.

Як відомо, центром світового православ'я є Константинополь, або - Вселенський патріархат. І нещодавно саме тут Вселенський Патріарх Варфоломій у розмові з українськими ієрархами сказав, що вірить в об'єднання української церкви в єдину помісну і навіть готовий надати їй статус автокефалії.

Тим часом в Українській православній церкві (Московського патріархату) ідею заснувати Помісну церкву без їхньої участі оцінюють досить стримано. Представники УПЦ МП заявляють, що схвалюють діалог між церквами, однак утримуються від більш конкретних оцінок щодо останньої ініціативи створення Помісної церкви.

За матеріалами ТСН, Радіо Свобода, Еспресо.tv

 


Читайте також:
14 Квітня, 2015 10:20
Василь Треба вже давно перейти від слів до діла. І не треба чекати УПЦ(МП) - тому, що вони виконують завдання Кремля. В цьому виді УПЦ(МП), вони не допустять обєднання православних України. Разом з цим пропоную прийняти окремий вердикт і відокремитись від Московії в календарному плані. Щоб християни України святкували Різдво Ісуса Христа разом з уім світом, а не так як придумали Московскі дьяки.
14 Квітня, 2015 10:15
микола Грамотний, а можливо павпаки. Коли і як став канонічним московський патріархат? Як завжди все побудовано на брихні і злодійстві.
14 Квітня, 2015 10:14
Анна "УПЦ-КП" - основал бывший(!) митрололит Филарет, которого расстригли из монахов (расстрига по сану - ниже мирянина, такой не может быть ни священником, ни епископом, ни уж тем более "патриархом").
"УАПЦ" - это "самосвяты", т.е. сами себя посвятившие в епископов и проч. Такое же может сделать любой человек с улицы.
В РЕАЛЬНОЙ же Церкви каждый священник имеет преемственность (родовое дерево рукоположения), ведущую к к-л апостолу, и Христу.
14 Квітня, 2015 10:13
Християнин Тож МП вже висловлювало свою думку, і вона не змінилась. Вони не проти об"єднання, але за умови, що розкольники принесуть покаяння за створений розкол в церкві. Канонічна (законна) Православна церква не збирається порушувати закон і відрікатись від православних канонів заради розкольників. Константинопольский патріарх і мав на увазі єднання лише таким чином.
14 Квітня, 2015 10:09
Андрей Ни та, ни другая организация церковью не является. Существование подобных "театральных трупп" возможно лишь благодаря колоссальной религиозной безграмотности масс.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!