УПЦ МП відмовилася змінювати назву, попри рішення Конституційного суду

4489 0
Юрист московського патріархату стверджує, нібито рішення суду ні до чого їх не зобов'язує.
ФОТО TSN.UA

ФОТО TSN.UA

Українська православла церква московського патріархату відмовилася змінювати назву, яка вказує на приналежність до росії. Про це повідомив голова Юридичного відділу УПЦ протоієрей Олександр Бахов.

За його словами, рішення Конституційного суду не зобов’язує московський патріархат змінити свою назву, «воно лише стосується відповідності закону про перейменування Конституції України».

«Статутні документи свідчать, що УПЦ зареєстрована відповідно до українського законодавства, її засновником є Собор УПЦ, її релігійний центр, як і всі органи управління, знаходяться в місті Києві. Тож всі спроби примусово застосувати цей закон до УПЦ збільшить випадки порушення права на свободу совісті та віросповідання в Україні», – заявив він.

Читайте також: У місті на Львівщині заборонили діяльність УПЦ Московського патріархату

За його словами, «на сьогодні відсутні будь-які законні підстави для зміни назви релігійних організацій, що належать до УПЦ».

Нагадаємо, напередодні Конституційний Суд України визнав правомірним перейменування Української православної церкви московського патріархату. Очікується, що церква буде переіменована на російську православну церкву в Україні. Сам законопроєкт Верховна Рада ухвалила ще 4 роки тому, однак він до цього часу не вступив у дію, бо тоді Опозиційний блок подав заяву до Конституційного Суду, що нібито документ не правомірний. Відтоді засідання щодо цієї справи не було.

Антоніна Костик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!