«Urbi et Orbi». Папа Франциск закликав спільно боротись із вірусом і помолився за мир в Україні

1352 0
Різдвяне звернення Папа виголосив із Залу благословень базиліки Святого Петра у Ватикані.
Фото: Vatican News

Фото: Vatican News

Сьогодні, під час традиційного різдвяного послання «Urbi et Orbi» –  «Містові і світові», Папа Римський Франциск помолився за мир на сході України і закликав до співпраці, аби вакцина від коронавірусу стала доступною усім. Про це інформує Vatican News.

Читайте також: Сьогодні в Україні відзначають Різдво за Григоріанським календарем

З різдвяним посланням Папа Франциск виступив із Залу благословень, розташованого над портиком базиліки Святого Петра.

«Нехай же Син Всевишнього підтримає зусилля міжнародної спільноти та залучених країн у дотриманні припинення вогню в Нагірному Карабасі, а також у східних регіонах України, та сприянні діалогові як єдиному шляху, що веде до миру та примирення», – сказав Папа Франциск.

За його словами світ нині потребує братерства. «В цей історичний момент, позначений екологічною кризою та серйозними порушеннями економічної та соціальної рівноваги, загостреними пандемією коронавірусу, ми більше, ніж будь-коли раніше, потребуємо братерства», – зазначив він.

Читайте також: Глава ПЦУ розповів, за яких умов українці святкуватимуть Різдво 25 грудня

Також Папа Франциск  закликав не зводити бар’єри під час пандемії коронавірусу, не поширювати вірус індивідуалізму, байдужості. Відкриття вакцини він назвав проблиском надії. І закликав до співпраці, аби вона стала доступною усім, а особливо найуразливішим.

«В цей період темряви та непевності через пандемію, з’являються різні проблиски надії, як от відкриття вакцин. Але щоб ці світла могли просвітити ввесь світ і принести надію, вони повинні бути доступними для всіх. Ми не можемо дозволити, аби нас переміг вірус індивідуалізму та вчинив нас байдужими до страждання інших братів і сестер. Не можу ставити себе понад інших, ставлячи закони ринку та патенти на винаходи понад закони любові та здоров’я людства», – сказав він.

Читайте також: Не боятися. 10 кроків, щоб почати святкувати Різдво за Григоріанським календарем

Він також наголосив, що перед обличчям виклику, який не знає кордонів, не можна зводити бар’єри, бо ми всі в одному  човні.

Додамо, що звично різдвяне звернення «Urbi et Orbi» Папа виголошує з центрального балкону базиліки Святого Петра у Ватикані, втім через карантинні обмеження цього року він виступив із розташованого поруч Залу благословень.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!